Miért reagálnak így a kutyámra a felnőtt kutyák? (bővebben lent).
Hét hónapos szuka kutyám van, aki minden egyes kutyával jól kijön. Legyen az kicsi, nagy, közepes termetű, kölyök, felnőtt, öreg, kan vagy szuka. Vele is jól kijön a többi kutya. Egyedül csak a felnőtt kanokkal szokott probléma lenni. Nem tudom miért, de a legtöbb felnőtt kan, akikkel találkozunk, nekimegy a kutyámnak.
Nem olyan rég egy két éves, kan husky támadta meg, azelőtt egy szintén két éves kan boxer.
Tegnap előtt pedig bementünk a kutyajátszótérre, ahol csak egy négy éves, kan labrador volt. A labrador gazdája nagy örömmel mesélte nekem, hogy az ő kutya milyen jámbor, még soha semmi panasz nem volt rá, bezzeg a környéken a többi kutya milyen neveletlen.
Nem sokkal később a labrador megtámadta a kutyámat.
Mert még ha "rosszalkodott" volna a kutyám, akkor megérteném, de az ég világon semmit nem csinált egyik esetnél se.
Eddig csak egy kan border collie és egy kan amerikai staffordshire terrier nem bántotta. Mármint kanok közül.
A border collie nem foglalkozott vele, az amstaff pedig még játszott is vele.
Vajon miért bántják?
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 08:41
Szerintem is fél már a kanoktól, mert a husky jól elintézte szegénykémet. :(
Az amstaffos gazdival szoktunk találkozni. Mostanában már egyre sűrűbben. Naponta, kétnaponta. Tőle egyáltalán nem fél. :)
Ma is játszott az amstaffal, és hazafelé összebarátkozott egy négy éves havanese kan kutyussal! :)
Tőle se félt, és nagyon jót játszottak. Annyira örültem neki. :)
Igen, egyre bátrabb a kislány! :)
Már csak a domináns kanokkal gyűlik meg a baja. Azoktól fél csak. Szerintem jót tett neki, hogy járunk kutyaiskolába, mert ott elég sok kannal találkozik. No meg az új kan barátok is. :)
A kutyaiskola előtt összefutottunk egy kóbor kan kutyussal. El akartam kergetni, hogy nehogy baj legyen, de mondta az egyik kutyasulis, hogy nem kell, mert ő nagyon kedves kutya, és valószínűleg van gazdája, mert ápolt, csak mindig kiengedik (ami számomra érthetetlen... vigye el sétálni a kutyáját a kedves gazda...).
Úgyhogy nem kergettem el. Megszimatolták egymást, és a kutyám hívta játszani a "kóbor" ebet. Nem volt benne semmi félelem. :)
Igaz, hogy nem játszottak, mert a kutyám pórázon volt, de esze ágában sem volt bántani az amstaffomat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!