Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Attól, hogy drága egy tenyészt...

Attól, hogy drága egy tenyésztőnél egy kutya, attól még lehet "vacak" a kölyök?

Figyelt kérdés

Azt hittem, ha veszek egy tenyésztőnél mondjuk 90-100 ért egy kölyköt, az nem lesz beteg, orvosilag rendben lesz. De, azt mondják, nem. Ismerősöm 30 ért vett kutyát, és kicsit "dilis" a kutyusa, meg műteni is kellett. Azt mondták a rossz tenyésztés az oka.

Most akkor semmit nem jelent, hogy 30 ért vagy 100 ért veszek kölyköt? Gondolom egy szaporító nem fogja 100 ért árulni a kutyát, ha rossz, mert akkor senki nem venne tőle, és nem érné meg neki.

Vagy tévedek?

2010. nov. 15. 17:14
1 2
 11/15 anonim válasza:
17%
Az hogy mennyiért veszel kutyát az nemszámít!!! Ha beteg ugyan úgy el kell vinni orvoshoz!A kutyád olyan lessz amienre neveled,ha nem foglalkozol vele eleget mindeggy mien drága kutya.A tenyésztö ugyse fogja elárulni neked ha a kutyának esetleg van valami baja.szóval lényeg a lényeg attól hogy drága a kutya még nem biztos hogy nem"vacak"
2010. nov. 15. 19:38
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Nekem 3 keverék kutyám van, már 10 éve megvannak és még soha nem kellett vinnem őket orvoshoz. Gyönyörűek és egészségesek.

Ennyit a drága fajtiszta kutyákról amik folyton megbetegednek.

"az egyik barátnőm vett 150ért egy nápolyi masztiff kölyköt és ő havonta jár vele állatorvoshoz."

De jó, hogy mindenki ennyire milliomos, hogy ennyiért vesz kutyát, az átlag ember meg örül, hogy ha tud mit enni.

2010. nov. 15. 20:19
 13/15 anonim ***** válasza:
75%
Mondjuk szerintem mindenki arra költi a pénzét amire akarja. Ha ő megteheti és tetszik neki a fajta, miért ne vegye meg 150ért? Azért mert neked nem telne erre, másnak lehet, hogy ez semennyi pénz. Miért zavar ennyire?
2010. nov. 15. 20:27
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Milyen fajta kutya az, amit egy normális tenyésztőtől 30ezerért el lehet hozni? A szaporítók adják ennyiért, a tenyésztőknél 100 körül kezdődik a kiskutya ára.

Egyébként tökre igaz, hogy egy jó tenyészetből származó kiskutya is lehet beteg, sajnos a származás nem biztosíték semmire.

Viszont jóval kisebb az esélye, hogy bármilyen örökletes betegsége legyen vagy valamilyen idegrendszeri problémája. Ezért kell leellenőrizni az ősök papírjait, milyen besorolást kaptak a különböző betegségekkel kapcsolatban.

2010. nov. 16. 09:23
 15/15 anonim válasza:

A tenyésztők nagyon odafigylenek a kutyáikra, nem csak az újszülött kölykökre, hanem azok szüleire, nagybácsikra, nagynénikre...

Én is belefutottam szaporítókba, Guillotin alá küldeném mindet.

EGyet jegyezz meg!!

Olyan nincs hogy egy kutya törzskönyvvel ennyi, törzskönyv nélkül viszont csak 30 ezer!!

Mivel törzskönyvet, csak olyan kutyáról lehet kiadni, aminek a szülei is törzskönyvezett, tehát kiváló vérvonalból való kutyák, ezért kerül a tenyésztőknél 100-200 ezerbe is egy kutya.

A költségük is ugyanennyi velük.

És ők soha nem mondanak olyat hogy törzskönyv nélkül elviheted a kutyát!!

2013. szept. 14. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!