Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha a kutyám "megüt" valakit,...

Ha a kutyám "megüt" valakit, lecsuknak?

Figyelt kérdés

Azt mondta több ember, akiket kérdeztem, hogy ha van egy örző-védő kutyám, és valaki elém áll egy késsel, hogy kiraboljon, és a kutyám, megharapja, akkor az a kutya hibája, és mindig is az enyém lesz. De láttam, olyat, hogy a kutyán szájkosár van, és nekirohan az illetőnek, és gyomron vágja vele.

Na, ilyenkor mi lesz? Most nem harapott a kutya, csak "véletlen" neki ment az illetőnek.

Akkor milyen törvénybe ütközik?

2010. nov. 15. 09:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha indokolatlanul testi sértést okozol (a kutyád is olyan jogi szempontból, mintha a Te eszközöd lenne) akkor azért felelni kell. Ha bizonyítható a jogos önvédelem, akkor gondolom nem gáz, hogy megvédett a kutya.
2010. nov. 15. 09:11
 2/6 anonim ***** válasza:

Hát ki lehet magyarázni, de gyakorlatilag megtámadta azt az embert, úgyhogy tehet feljelentést.

Az más kérdés, hogy mennyire lehet bizonyítani, mivel ugye harapás nincs, de mondjuk be van lilulva.

2010. nov. 15. 09:11
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát elképzelhető. Nem tudom.

De ilyen esetben, ha a legkisebb esélye is van, hogy a kutyámat emiatt elzárnák (megfigyelésre, karanténba), vagy elaltanák, akkor a kutya valószínűleg "elkóborolna", vagy "ellopnák". Aztán ha lecsengett az ügy, akkor visszahoznám az ismerőstől, akinél addig volt.

Semmiképpen nem hagynám veszni, mivel megvédett.

2010. nov. 15. 09:23
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ha késsel neked támadnak és azt tudod bizonyítani, az jogos önvédelemnek számít, és nem csukhatnak le érte. Mármint ha ott helyben támadja meg.

Mert ha utólag küldöd rá a kutyát, az önbíráskodás, az már kicsit más kategória.

2010. nov. 15. 09:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha nincs tanú ezt nehéz bizonyítani.Egyébként tömegoszlató kutyákat szoktak ilyesmire kiképezni,láttam ilyet tényleg hatékony.Egy nagy vasalt szájkosár,fejvédő szerű van a kutyán,felugrik a levegőbe és a futó embert hátba vágja vele.Vagy jobbra-balra rázza a fejét és így "üti"az embert a vassal.

Egyébként egy késes támadó szerintem simán megszúrná a kutyust.Plusz egy támadó is mérlegel,minél könnyebb áldozatot néz ki magának,nem olyat,aki egy böhöm nagy kutyával sétál:).

2010. nov. 15. 10:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha a támadó megy oda hozzád olyan közelségben,amely távolság kisebb mint a póráz hossza akkor semmilyen bajod nem lehet!!

Hiszen nem Te mentél oda vaga kutya hanem ő közelített meg titeket esetleges felszólítás ellenére is.

Ha meg szájkosárra üt meg valakit a kutya azért nem csinálhat semmitse az illető.

Amúgy ha valakit már ütött meg kuta pl fém szájkosárral akkor tudja,hogy mennyire fáj és inkább azt kívánná harapja meg az eb :D

2010. nov. 15. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!