Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kit lehet hívni, ha valaki...

Kit lehet hívni, ha valaki póráz nélkül sétáltat kutyát lakott területen és szeretném bejelenteni?

Figyelt kérdés

Nem kib@szásból és nem rosszindulatból szeretném az ilyen gazdákat bejelenteni, hanem mert sok problémát okoznak a környéken. Persze vannak kivételek is, akikkel nincs semmi probléma, mert nyugodt, rendesen szocializált kutyája van, aki meg van nevelve és szófogadó. De sajnos elég sok olyan kutya is van, akik "antiszociális", agresszív, neveletlen kutyák és sok gondot okoznak nekem. Például van egy menhelyi (örökbefogadott) felnőtt kutyám és szeretném szocializálni, de egyenlőre elég rosszul haladok, mert nagyon fél a többi kutyától, és hiába van rajta póráz, ha aztán valaki úgy sétáltatja agresszív, neveletlen kutyáját, hogy az odarohan hozzánk és már megis van a baj... Kutyasulizunk, de van "házifeladat" és vinnem kell utcára sétálni a kutyát nap közben is. :S Jah, és ezek a gazdák elég retardáltak, a szép szó nem használ, tudom, mert próbáltam már. :S

Szóval ilyenkor a rendőrséget kell hívni? Vagy a közterületfenntartókat?

2010. nov. 15. 00:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nehéz ez a probléma. Mert lehet ugyan, hogy előbb-utóbb a gazda meg lesz büntetve, de ez rendszerint a kutya elpaterolását is jelentheti.

Én azt mondom, inkább próbáljatok jóba lenni a környék kutyáival. Ha mindig ugyanarra jártok, akkor a problémás kutyák is ugyanazok. Próbálj vinni magaddal valami kolbászt, vagy húsdarabot és add oda. A kaja más színben fog láttatni benneteket. És beszélj az idegen kutyához, határozottan.

Sokkal többre mész ezzel, még ha lassúbb is, mint a gazdákkal való pereskedéssel. Rosszindulatú szomszéd sok bosszúságot okozhat neked is és a kutyádnak is.

Nekem ez a tanácsom.

2010. nov. 19. 15:03
 12/12 anonim ***** válasza:
ilyennek a mi környékünkön is vannak ,nekem egy kistestű kutyám és azt nem bírom mikor a nagy németjuhászokat engedik el sőt vki pitbullt is attól félek egyszer lesz mi balhé..múltkor egy gazda a palotapincsiét engedte el és ő volt vagy 100 méterre a kutyájától az eb nagyon rohant felénk és az én kutyám semmit nem csinált az meg ugy neki ment hogy az orra is sebes lett ..a gazda meg jaj buksika nem szabad bántani a másik kutyát és még se nyakörv se póráz semmi nem votl a kutyán.ezek engem is felháborítanak
2010. nov. 19. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!