Nincs rossz kutya csak rossz gazdi? Akkor most mit tegyek?
Állatbarát vagyok,jelenleg is 3 kutyát tartok.Volt már több kutyám is mindegyik engedelmes okos kutya volt ismerősök is sokan jönnek,hogy segítsek nekik legalább az alapokat megtanítani a kutyájának.
Jelenleg egy németjuhász,egy dobermann és egy stafford kutyusom van.
A juhász és a dobermann hozza a szokásosat,mindent tud intelligens okos kutyák ha azt mondom hogy ül,ottmarad addig azt csinálja amíg mást nem mondok nekik.
És van a stafford.
Az hogy 1 évesen még nem ül nem fekszik parancsra...egye fene nem érdekel,de nem tud sétálni húz össze vissza,elengedni szaladgálni sehol sem tudom mert megy ugrálja össze az embereket.
Tehetek bármit nem jön vissza ha szólok neki.
kb.2hete ahogy kivittem úgy beindult,hogy hátulról megkerült és a mögém került lánccal elrántott ahogy előreszaladt,itt egy szépet estem nevetség tárgya lettem.
Aztán ma telt be a pohár egy nyugodtnak tűnő helyen elengadtem,persze pont akkor jött arra valaki,meglátta...én persze"nem és gyere ide"szavakkal próbáltam visszahozni,majd mikor elindultam felé ő rámnézett és megindult..összeugrálta az illetőt..én meg mint egy hülye kergettem megállni nem akart.
Na az lett a vége hogy szépen elestem tiszta sár lettem...ja igen pestre akartam menni a kutyával csak vonat előtt megakartam sza...ni.
Vonat persze lekésve.
Nem is tudom mit szeretnék vele csinálni.
10éves kormo óta foglalkozom kutyákkal(amatőr szinten)volt amelyikkel könnyebb volt,voltak nehezebb esetek is.
De ilyet én még nem tapasztaltam.
ezt a kutyák a kaján meg a többi kutyán kívül semmi sem érdekli.
Nagyon szeretem mg ő is úgy oda van értem,hogy tuti meghalna ha arról lenne szó,tényleg mindíg a seggembe van.
Ha párommal együtt sétáltatjuk és én bemegyek a boltba ő elkezd vonyítani addig amíg nem lát.....
De én feladtam lemondok róla,nem mondom hogy buta mert okos kutya,de hogy ilyen makacs legyen......
Szerintetek van rá remény hogy ő valaha hallgatni fog valamire?
Ja igen volt kutyaiskolába is....semmmi.
Ott is lemondtak róla.
Leírtad a két legfontosabb motivációját. Kaja, te, és kutyák. Én ezzel a kettővel operálnék, és nagyon bekeményítenék legalább egy hétre.
A kajával úgy, hogy konkrétan megvonnám (persze fontos, hogy legyen miből fogynia). Kaját kizárólag munkára kapjon szemenként, kézből. Eleinte a munka nem kell, hogy engedelmes munka legyen, hanem legyen a cél mondjuk a szemkontaktus. Ha rád néz, van kaja. Aztán el lehet kezdeni ültetést, fektetést tanítani. Ha ismered a klikkert, nyugodtan próbálkozz azzal, ha nem, akkor szerintem ne most kezdj bele.
Ha elég éhes, kénytelen lesz rájönni, hogy mik azok a dolgok amiért kaját kaphat.
Emellett, amikor épp nem akarsz vele dolgozni, akkor zavard el magadtól, ne engedd a közeledbe egy jó pár napig.
Büntetésnek pedig a kutyákról való letiltást használnám. Ha rossz, akkor kitolod valahova a perifériára, és nem engeded vissza, közben a másik két kutyával játszhatsz nyugodtan, lássa csak, hogy mekkora buli van, amibe ő nem szállhat be.
És nem tudom, hogy mennyit foglalkozol vele külön, úgy, hogy nincs ott a másik két kutya, de érdemes lenne rászánni az időt.
Ez így elég kemény tréning, csak azért merem javasolni, mert írtad, hogy van tapasztalatod, és minden megpróbáltál.
Jól írják a többiek.
Egyébként én tovább keresgélnék kutyasulikat, mert oké hogy a legjobba mentél, de ha ott pont nem találkoztak még ilyennel, egy kicsit kevésbé népszerű suliban meg igen, lehet, hogy ott tudnak segíteni.
Melyik városban laksz?
A mi kutyasulinkban például házhoz is jön az oktató. Minden mozdulatodat figyeli, amikor a kutyával vagy, és rá tud világítani, hogy mit csinálsz rosszul.
10:06 vagyok.
Lehet, befolyásoló tényező, igen. 5-6 hetes koráig MINIMUM az anyja kellene, hogy nevelje. Nem akarlak elkeseríteni, de ismét átgondolva, a fő ok, nem ez lehet, csak rárakhat egy lapáttal, mert ezeknek a kutyáknak az átlagnál is fontosabb a szocializáció.
Sajnos sok ideg gyenge, idegileg instabil kutya van köztük. Ez a későbbiekben robbanásszerű agresszivitást is kiválthat, de most még csak a koncentrálás hiányában jelentkezik.
Egyszerűen nem képes elég ideig figyelni valamire, a legkisebb ingerre is dekoncentrálttá válik, és megy a saját feje után. Ettől még lehet okos, csak olyan, mnit egy szórakozott professzor.
Ezért fogadom fenntartásokkal 12:06 féle módszert, mert ha mentális-idegi hiányosságai miatt nem képes figyelni (még ha tanulni tud is, csak utána nem alkalmazza a tudását) akkor nem fogja érteni a büntetést, ill. nem fog tudni ellene tenni semmit, így lehet, hogy egész életében végigkínozhatod, ha fejreáll, se tud tenni ellene.
Ettől még meg lehet próbálni, lehet, hogy tényleg csak végtelenül makacs, és bevállik a kizárás.
Átérzem, nehéz ügy.
Az enyémet régebben akkor kapta el az idegroham, ha egy másik kutya meg akarta támadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!