Igaz, hogy ha ivartalaníttatjuk a felnőtt kan kutyát, nem fog elszökni?
Felnőtt, ivaros kan kutyát fogadunk örökbe, de azt mondta az egyik gondozó, hogy szökős. Vajon, ha ivartalaníttatjuk, az megoldaná a gondot - legalábbis az ösztön részét? Természetesen mindennap el tudjuk vinni nagy sétára, plusz itt a hatalmas kert is.
Szóval: fenőtt kan kutyát kés alá vagy ne?
Előre is köszi a válaszokat!
Az ivartalanitás nemfogja megoldani a problémátokat. Először is biztos kerités, sok foglalkozás, és kiképző tanácsa a megoldáshoz.
Nem ivartalanitva adták örökbe?
Kevesebbet fog szökni.
Felnőtt korára sajnos hozzászokik a csavargáshoz, idő kell, amíg leszokik róla.
Talán a tüzelő kutyák csábító szaga nem hívja.
Pontosan úgy van, ahogy előttem szóló írta. Sokan csodát várnak az ivartalanítástól, hogy megszünteti a kanok "jellemhibáit" - de erre csak a nevelés képes. Az ösztön egy részét megoldja (szuka után a párzás miatt nem fog szökni), de ettől még mehet szuka után, ha társaság kell neki. Ugyanúgy a másik nem után is.
Szerintem mindenképp vidd! Nem csak a szökősség miatt jó az ivartalanítás, hanem azért is, mert a kan és a gazdája ugyanúgy felelős a nem kívánt szaporulatért, mint a szukás gazda! Másrészt, az egészségét is óvod vele.
Köszönöm nektek, mindenkinek nyomtam egy zöld kezecskét, mert így vag úgy mind hasznos válasz volt.
Sorban válaszolok:
ivarosan kapjuk a kutyát
német vizsla
1 év körüli
Nem ez lesz az első kutyánk, úgyhogy van egy icipici tapasztalatunk a nevelésben, de azt hiszem, hogy ebben inkább szakértőre fogunk támaszkodni.
A válaszaitok megerősítettek abban, hogy mielőbb kés alá dugjuk őkelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!