Miért olyan nehéz örökbefogadni Bp. Legismertebb állatotthonától?
Egy bulldogot szerettem volna örökbefogadni. Mindent körüljártak, de már olyan szinten belekérdeztek a dolgokba, hogy mennyit járok el szórakozni, van-e párkapcsolatom. Ehhez mégis mi köze az állatotthonnak? Végül nem adták oda arra hivatkozva, hogy túl sokat lenne egyedül a kutya (9 órát), de szerintem aki dolgozik, minimum ennyit távol van. Ja és hozzáteszem, a kiszemelt kutya még hónapokig a telepen volt, mert nem volt rá jelentkező. Azóta elég rossz véleményem van róluk.
És azzal semmi bajom nincs, hogy megnézik a lakást, megkérdeznek dolgokat, de nem mindegy milyen mélységben. Akármennyire is családtagnak számít nálam egy kutya, nem egy gyerekről van szó. Más menhelyen nem tapasztaltam ilyesmit.
Megmondom őszintén,én sem adnék úgy kutyát,hogy napi 9 órát be van zárva egyedül.Hazaviszel egyet,mert másnál is kibírja ugye a kutya az egyedüllétet.Kutyuska mégsem bírja,mondjuk végigüvölti a napot,a szomszédok jogosan őrjöngenek,kutya meg repül vissza.Befogadott felnőtt kutya mindig lutri!
Egyébként az is lehet,hogy a hozzáállásod valamiért nem volt nekik szimpatikus,esetleg olyat mondtál,amit te észre sem veszel,de nekik elég volt ahhoz,hogy ne kapj kutyát.
Mennyit jársz szórakozni?Igen van közük hozzá,mert ha dolgozol pl.napi 9 órát és utána még szépen eltotyogsz pár órát szórakozni,az nem jó a kutyának.Vannak továbbá olyanok,akiknek a szórakozás fontosabb,mint a kutya,mert elvan addig egyedül.Ilyenm volt az egyik szomszédom,éjjel elment bulizni,a kutya meg hajnalig ordított minden alkalommal,a csaj meg meg volt sértve,miért balhézunk.
Van-e párkapcsollatod?Igenis,fontos.Mi van,ha az épp aktuális párod nem is akar annyira kutyát,mert mondjuk nem szereti,vagy fél tőle?Vagy ha van partnered,esetleg épp úgy dolgozik,hogy a kutyával tudtok lenni felváltva.
Szóval ezért nagyon fontosak ezek a kérdések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!