Milyen kutyafajtát lesz érdemes majd választanom a
jövőben ha ilyen szempontok alapján keresek?
Figyelt kérdés
Sok fajta van amelyik tetszik.
Olyat keresek amelyik
-meg tud védeni meg a házat ha kell
-se nem túl nagy
-se nem kics
-ne legyen óriási a mozgásigénye,de he elmegyek kirándulni azért bírjon ki 10-20 km-t.
-a szőrét ne kelljen áponi
-egészséges fajta legyen
-ne kelljen mellé vágóhidat vagy állateledelboltot venni:-- amenyibenn lehetséges más kutyákkal se legyen kíméletleül agresszív, ne keresse a verekedést.
-ha lehet bírja a magyar éghajlatot kinnt az udvaron,mert nem szobakutyát keresek.
Német juhászkutya. Remélem, amennyi elvárásod van a leendő kutyáddal kapcsolatban, te is a leendő kutyád épp ennyi elvárásának megfelelsz majd. Mert kettőn áll a vásár.
2010. nov. 12. 10:29
12/30 anonim válasza:
ISTENEM...akinek nincs olyan kutyafajta, amiért bolondul, az miért akar fajtatisztát? Miért nem hozol menhelyről? Miért derogál a keverék kutya neked? Megjegyzem a menhelyek is tele vannak fajtatisztákkal...
2010. nov. 12. 11:16
13/30 anonim válasza:
11:16 - A kérdező ilyent nem írt, hogy így vádaskodj.
2010. nov. 12. 11:23
14/30 anonim válasza:
11:16-os vagyok
előző!
légyszi olvasd már el a kérdést!
"Milyen kutyafajtát lesz érdemes majd választanom a jövőben ha ilyen szempontok alapján keresek?"
2010. nov. 12. 11:37
15/30 anonim válasza:
11:37 - De azt nem írta, hogy neki kifejezetten fajtakutya kell és keverék nem is jó.
2010. nov. 12. 11:39
16/30 A kérdező kommentje:
Volt már keverék kutyánk.
Fogadtunk be.
Viszont később szerinte fajtatiszta kutyát szeretnék.
Nem derogál befogadni egyet a menhelyről.
MÉg régebben a családdel kerestünk is egyben.
Viszont nem tudom miért kell bántani azokat akik fajtatiszta ebet szeretnének.
Nagyon tetszik a Komondor is,csak hát a szőr-jó le lehet vágni-de nem kimondottat az a kiránduló típus.
Mi van a Kuvassz?
2010. nov. 12. 15:49
17/30 anonim válasza:
Szerintem keress keveréket, vagy ha azt végképp nem akarsz akkor jöhetnek a fajtamentők.
Bocs, korábban elkezdtem írni, nem láttam a keverékeset. A kuvasz se nagy kirándulós, de néhány alkalommal szerintem élvezni a túrát, a szőrével nincs gond.
2010. nov. 12. 15:58
19/30 anonim válasza:
rottweiler, német juhász, kuvasz
2010. nov. 12. 16:02
20/30 anonim válasza:
Kérdező, én a helyedben azt csinálnám, hogy neked már van tapasztalatod kutyákkal, akkor megkeresed a számodra legmegfelelőbb fajtát így elméletben, aztán végigjárod a menhelyeket, fajtamentőket, mert sajnos fajtatiszták is kerülnek utcára (én már olyant is olvastam menhely hirdetésben, amelyiknek chipje is volt), és így neked is jó, mert olyan kutyát találsz, aki a "céljaidnak megfelel", és a kutyával is jót teszel, mert nem hal meg idő előtt (ma altatási dömping volt az egyik menhelyen, sajnos én egyelőre nem tarthatok kutyát).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!