Panel/szobakutyások! Mikor hagytátok először egyedül több órára a kölyköt? Mit csinált? Hogy viselte?
"Csak fekszik az ajtó előtt és sírdogál."
Ez viszont már inkább tűnik szeparációs szorongásnak. Egy egészséges felnőtt kutyának már nem kéne sírnia az ajtó előtt ha otthon hagyod. Én is sokat vagyok itthon, mert itthonról dolgozom, de a kutyáim tudják, hol a helyük (a falkában is), így amikor elmegyek nincs semmi probléma.
Huh, kösz a sok választ! :D
Én most fogom először egyedül hagyni a lakásban. Van egy másik házunk is, ahol sajnos a másik kutya félrenevelés miatt egyelőre nem lehet összeengedve a kicsivel, ezért csináltunk neki egy kb 130x60-as, kb 80 centi magas kennelt, ahol eleinte iszonyatosan sírt, nyüszögött, hisztériázott, de pár nap alatt szépen lecsendesedett, ha otthagytuk (kivéve, ha meghallotta, hogy a másik kutyával foglalkozunk, vagy jött egy idegen, mert nagyon szeret ismerkedni). A lakás viszont azért nagy, és mivel nő a foga, meg amúgy is rágós, sok mindent összeharapdál. Biztos, hogy bennem és a nevelésben van a hiba, dolgozom az ügyön, csak kíváncsi voltam, másnál mi történt. :)
kérdező
a kennelt csináljátok nagyobbra! törvény írja elő!!
Tilos:
* ebet tartósan 10 m2 -nél kisebb területen tartani
* ebet huzamosabb ideig 4 m-nél rövidebb eszközzel kikötve tartani
Ebek csoportos tartása esetén pedig egyedenként legalább 6 m2 akadálytalanul használható területet kell biztosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!