Westie felnőtt kan kutyának hányas méretű kutyaruhára van szüksége?
Elég vastag a bundája,nem kell belölük majmot csinálni.
Azt a csivava fajtákbol csinálnak....:))
Üdv:2 westie gazdija
A west highland white terriernek szerintem sem kell ruha.
Ha jól tudom, az ő szőrük kétrétegű, és rendelkeznek egy sűrű, prémes aljszőrzettel is. Hidd el, nem fog fázni:)
Az én yorkshire terrierem is tök jól elvan -10 fokban is, pedig az ő szőrük egészen más jellegű. Vékony szálú, és nincs aljszőrzetük.
Eleinte én sem voltam a kutya öltöztetés híve, de aztán elmagyarázták nekem, hogy ha lakásban tartjuk a kutyát, akkor télen amikor a plusz 20 fokból kivisszük a mínusz 20 fokba, az olyan hirtelen különbség, hogy baromi könnyen megfázhat, mint ahogy az ember is megfázik ha kabátban ücsörög otthon egész nap, majd úgy megy ki a hidegbe.
Ha kertben tartják a kutyát az más, akkor nem ingadozik neki a hőmérséklet, hozzá tud szokni.
Kérdésedre válaszolva, fogalmam sincs hanyas méret kell, szerintem menj el a Fressnapfba kutyával együtt, ott fel is próbálhatja, vagy az eladók is tudnak segíteni, hogy szerintük hanyas méret fog kelleni neki.
Értsétek már meg, ez kutya. EGY KUTYA!
A westie is kutyából van, a kutyák génkészletének 98 %-a egyezik. A vadonban a kutyákra raktak régen ruhát? Nem. Mégis jól éltek. És hiába mondja bárki is azt, hogy hülyeség ez a vadon.. Nem! A kis csivava és a kis westie is a farkasból van, csak az a maradék két százalék a fajta, kinézet stb.
Ha a kutya nem érzi a hideget, az immunrendszere nem fog rendesen fejlődni. Nekem egy beagle-m van, minden éjszaka bent aludt, és amikor reggel kitettem az udvarra, megfázott stb.. Utána jött egy németjuhász, őt már egész máshogy neveltem. A legnagyobb hidegbe is kiraktam, és a kutya nem beteg, még oltásokon kívül sosem jártam vele állatorvosnál..
Aztán kiraktam mellé a beagle-t is, és lássatok csodát, a kutya megemberelte magát.. Semmi baja nem volt már a hidegtől, azóta se voltam vele orvosnál szerencsére..
Szóval én azt mondom, nem kell a westie-nek sem ruha. Ha tényleg csak sétáltatásra akarod ráadni, akkor meg végképp nem kell. Nem fog belehalni abba hogy egy kicsit hideg van. És egyébként a westie-k szőre tényleg kétrétegű, nem fog megfagyni..
Értse már meg mindenki, ezek KUTYÁK.
Ja, és még az előzőhöz hozzátenném, nehogy azt higgye valaki, hogy én nem szeretem a kutyáimat..
Kutyaként bánok velük, ettől még szeretem őket. Napi 5-6 órát foglalkozok velük, a legjobb kaját kapják, napi sétáltatás, kutyaiskola.. és nem azért rakom ki őket a hidegre, mert nem engedem be őket a lakásba..
És mind a két kutyám mióta kint vannak a legnagyobb hidegben is, erősödött az immunrendszerük, és azóta érdekes nem kellett állatorvoshoz menni velük.. Pedig előtte sokszor jártam sajnos. Szóval nem kell belőlük bohócot csinálni.
Egyébként már most, a hidegben a kajaadagjukat 2x-eresre kell emelni!!
Sajnos így nagyon nehéz segíteni.
A Fressnapf-ban( ha van a közelben) sokat segítenek.De bármilyen kisállat boltban is tudnak segíteni.Még fel is lehet próbálni.
Én sem értek egyet az öltöztetéssel divatból, de hát ha egész nap bent van a kutyus És rövidszőrű persze, hogy fázik!
Nem szeretnék beleszállni a vitába! Más emberek-más nézetek! Ennyi!
Szia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!