Hogy lehet azt megtanítani a kutyának hogy pacsit adjon? és még különböző "trükkökre"
Pacsi:
Erre a trükkre sok kutya már kölyökkorától kezdve önmagát képzi, kiváltképp akkor, ha a gazda szemmel láthatóan örül a mancsnyújtogatásnak, vagy a ?bocsipacsi? láttán elmosolyodva könnyebben szemet huny a kisebb-nagyobb disznóságok felett.
Tanítása nem túl bonyolult feladat. Leguggolunk a kutya elé, bal kezünkben egy jól látható falatkával, de persze klikkert is használhatunk. Jobb tenyerünket a bal mancsa elé tesszük és kiadjuk a vezényszót: ?Pacsit?. Először már egy centis lábemelést is díjazunk, később egyre nehezebb követelményeket támasztunk: csak azt jutalmazzuk, ha tényleg a kezünkbe teszi, vagy ha különlegesen magasra emeli a mancsát.
Ha egyik lábával már tökéletes pacsit produkál, megtanítjuk, hogy a másik lábával is ezt tegye - a másik tenyerünkbe és természetesen eltérő vezényszóra. (A fantáziadús megkülönböztető hangjelek toplistáját nálunk a nemrég hallott ?Mincs-Mancs? vezeti.) A kutya először valószínűleg a gyakorlottabb mancsát kínálja majd fel, most azonban hagyjuk ezt figyelmen kívül. Előbb-utóbb elkezd toporogni és megemeli a másik lábát is. Azonnal klikkelünk-jutalmazunk. Ha magától semmiképp sem adja a másik mancsát, kézzel kicsit segíthetünk neki.
Szia!
Én úgy tanítottam neki, hogy leültettem magam elé, a jobb kezemben egy jutalomfalat volt. A ballal megfogtam a bal mancsát, felemeltem a mellkasáig, kiadtam a "pacsi" parancsot és megjutalmaztam. Eljátszottam ezt vele egy darabig, aztán megpróbáltam, hogy magától adjon. Kicsit nehézkesen jött rá, hogy neki mit kell csinálni, de mostmár mindenért pacsit akar adni :D Csak türelem kell hozzá!
Amúgy van egy nagyon jó könyv! 101 kutyatrükk a címe. Itt a link: *****
Alapoktól a komolyabb feladatokig.
Jó tanulást! :)
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Fogd a kezedbe az egyik elülső lábát , nézz a szemébe és mond, hogy PACSI =D majd rakd le, emeld föl megint és mond újra. Én így tanítottam meg rá, nem volt nehéz bár igaz akkor már hallgatott rám és az ül, fekszik stb. alapokat már tudta.Jó kutyázást.
Szintén egy labrador tulajdonos =)
Kedves 17 éves nj-s lány :)
Mindenre meg tudod tanítani. Nézd meg h mihez vonzódik... Jutifalat vagy labda. Az lesz a motiváció erő. Innentől kezdve rajtad múlik. Sokat kell gyakorolni! Ha jól megcsinálta amit elvártál tőle, akkor add oda a jutalmat. Megtanulja majd h ha dolgozik akkor jutalmazás lesz. Pozitívan fogja majd fel. Am én linkeltem a könyvet, abban benne van minden alap. Olvasd el, nagyon hasznos.
Sok sikert!
20/L
Na látod! :)
Ha megkapja a jutifalatot megcsinálja amit elvársz tőle. Jutifalat=ki kell mennie az előszobából.
Kapható akkor rá a kutyus, csak neked kell türelem és kitartás. Sok sikert, jó kutyázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!