Milyen kutya tartási szabályok vannak egy társasházba?
Figyelt kérdés
Közepes méretű kutyáról lenne szó. Kell bárkinek a beleegyezését kérnem? Azt hallottam, hogy 2010-ben új országos ebrendelet van. A mi városunkba nincsen külön ebrendelet, tehát az országos vonatkozik ránk. (A társasház házirendjébe nincs kikötve, hogy nem tartható kutya) De az a baj, hogy nem találtam meg a googleban. :( Tudnátok nekem segíteni? Linknek is örülnék. És saját tapasztalatot is olvasnék, hogy mit szóltak a szomszédok stb... Előre is Köszönöm!2010. nov. 7. 22:42
1/7 anonim válasza:
Szia!én is kérdeztem hasonlót 1 hete,de nem volt használható válasz.Mi szóltunk a szomszédoknak,hogy vettünk egy kutyát és dec. elején elhozzuk,nem nagyon mondtak semmit,nem is tudtak volna. Én nem tudok másik szabályról,ha a házirend sem tiltja és a szomszédoknak sem gond szerintem nincs további akadálya a kutyinak.
2/7 anonim válasza:
Szerintem, ha nincs külön szabály rá a házirendben,akkor tarthatsz kutyát. Esetleg kérdezd meg a házmestert/közös képviselőt. Én mikor a lakótelepen laktam 8 emeletes házban,ott többen is voltak kutyatartók. A felettünk lakó néninek például egy német juhásza volt,de nem volt gond a kutyával,nem ugatott meg vonyított éjjel. Az alattunk lévő emeleteken is voltak kutyák,azokkal se volt baj,meg több gazdival is jóban voltam,egyikőjük sem említette,hogy külön engedélyt kellett volna kérni bárkitől is.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nem merem megkérdezni a szomszédokat, mert nem hinném, hogy beleegyeznének.. :) Valahol azt is olvastam, hogy nem kell megkérdezni csak, ha a második kutyát akarom hazavinni, akkor kell, hogy beleegyezzenek. Ez igaz lehet?
2010. nov. 7. 23:08
4/7 anonim válasza:
A társasház alapszabálya a mérvadó. Ha nincs utalás állat tartására, semmiféle engedélyt nem kell kérned.
Nálunk ,lakótelepi házban egy kutya az engedélyezett. De sokan tartanak kettőt, sőt hármat is. Amíg nem zavar a kutya tartós ugatással, alatta lakót a padlón zörgéssel, folyosón piszkolással, nem hiszem, hogy szólna bárki. Igyekezz kultúráltan sétáltatni, végterméket felszedni, lehetőleg ne a más ablaka alá pisiltetni, akkor remélhetőleg sok évig élhettek békében együtt.
5/7 anonim válasza:
Nekem nem logikus,hogy,ha én kutyát akarok tartani,az meg nem ugat,nem a lakóhely köré végzi a dolgát,vagyis semmi más gond nincs,csak hogy négylábú,miért kell én valami nyugdijas életunt kénye-kedvétől függjek,akinek esetleg az a felfogása,hogy "kutya láncon,pénz számolva,asszony verve,stb."
6/7 anonim válasza:
Nálunk nincs a társasházban állattartásról szóló rész. Viszont a városnak van külön ebrendelete amiben az van írva, hogy társasházban 2 kutya tartható (és egyszeri szaporulata 3 hónapos korig). De az se baj ha a közös képviselőt kell megkérdezni a második kutyáról mert apukám a közös képviselő :D
7/7 anonim válasza:
Lehet, hogy az alapitó okiratban erről nincs külön rendelkezés, de az sem jó, ha azért nem kérdezed meg a lakókat, mert ugyis nemet mondanának. Később nagyon sok kellemetlenséged lehet belőle, mert szurja a szemüket a kutyus, elkezdenek jelentgetni, és a végén egy közös határozattal el kell távolitanod a kutyát. Hiába nem fog zajt csinálni, kitalálnak majd mindenfélét, és akkor nagyon egy hullámhosszon vannak, nem fogod tudni bizonygatni az ellenkezőjét. Szerintem a legjobb lenne, ha a közös képviselővel beszélnéd meg a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!