Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Labrador szőrének tisztításáho...

Labrador szőrének tisztításához/ ritkításához jó lehet a csapató?

Figyelt kérdés
Sziasztok, kissé már idős a kutyusom, így néhány, az évek során kipróbált technikánk van már a bundájának a karbantartására (kertes házban lakunk, napi 3 séta, az idő nagy részét a házban tölti a kutya). A szőre fésülésére a furminátor vált be, a különböző tisztítandó felületekre a szőnyegborotva, gumiseprű, illetve a ragadós szöszhenger (és ennek újrahasználható változatai szilikonból). Tegnap voltunk egy új kutyafuttatóban, ahol egy goldenes gazdi azt mondta, hogy ő a kutyáit a kozmetikusok által is használt csapatóval, azaz kisállatszőr szárítóval tisztítja. Ez lefújja minden séta után a kutya szőréről a felesleges, nem beleragadt (nem sáros) porszemcséket, illetve így minden nap ki lesz fújva valamennyi szőr is belőlük, ami miatt a lakásban alig kell takarítani utánuk. Persze a golden és a labi ilyen szempontból picit más, de ettől függetlenül érdekelne a véleményetek. Én személy szerint nem járok kutyakozmetikushoz, előző kutyámmal nagyon rossz élmény volt (2 különböző alkalommal is véresre vágta a kutya körmét, durván szólt hozzá, megütötte a fenekét, ha a kutya nem csendben viselte a folyamatot), és most akit felhívtam és a városban van, egy 10 perces beszélgetésért (amikor ezt megkérdezem tőle) 5000 forintot kér 😅 szóval köszönöm, hogyha tudtok véleményt mondani. Természetesen a kutya szőrével már megbarátkoztunk mostanra, de enyhe allergia miatt mindig nyitott vagyok rá, hogy lehetne kevesebb kutyaszőrt "tárolni a házban".

ma 00:00
 1/2 anonim ***** válasza:

A csapató tényleg jó és hatékony. Nekem berni pásztorom van, májustól szeptemberig havonta viszem, hogy a forró nyár lehetőség szerint minél kevésbé viselje meg.

De nem tudom labradoron mennyire működne, nekik azért rövidebb a szőrük. Én elvinném egy kozmetikushoz és megnézném hogy amíg csinálja mennyi jön ki belőle. Ha gyakran fogod csinálni, akkor nyilván kevesebb. Fogalmam sincs mennyi lehet egy ilyen cucc, de hangos és eléggé fújja a levegőt, nem minden kutya szereti. Van amelyiket hozzá lehet szoktatni és jutalmazással csak türelem és idő kérdése, de van amelyik sose szokja meg. Ezért is lenne jó egy szakemberrel ezt átbeszélni és megnézni, hogy ne ruházz be olyasmibe ami lehet hogy a te kutyádnál nem válik be vagy épp menthetetlenül retteg tőle. Helyi fb csoportban kérj véleményt egy jó kutyakozmetikushoz.

ma 00:26
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi! A zajokkal nincs gond, nagyon jól sikerült a szocializációja (terápiás kutyát akartunk belőle, csak végül nem felelt meg tökéletesen a célnak), de azóta is jár velünk heti szinten a városba tömegközlekedéssel, bármilyen városi rendezvényre, baráti összejövetelekre, otthon megy mellette a porszívó, a fűnyíró, a konyhai robotgép, sőt, volt, hogy elaludt az augusztusi tűzijáték nézése közben is. (Mielőtt ezért "kapok" a fejemre, a kutya kutyaiskolában légpisztollyal lett tanítva/tesztelve, és nem voltunk túl közel a tűzijátékhoz, nem lett halláskárosult tőle.)

A bundája keféléséhez is hozzá van szoktatva, természetesen ehhez is hozzá lenne, de amennyi kalandba kerültünk mi már vele az eddigiek alatt, ettől az egytől nem félek, hogy ne tudná megszokni :D

Köszi a véleményt! Kérek véleményt majd akkor környékbeliektől is, hátha 2-3 várossal odébb van normális kozmetikus is...

ma 00:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!