Hova temethetnénk?
Ha van kert, akkor én oda temetném tavasszal pedig fát vagy bokrot ültetnék mellé/fölé, szerintem ez egy szép gesztus.
Ha nincs kert, vagy oda nem akarjátok vannak kisállattemetők és van lehetőség hamvasztásra is. Az emberi hamvak elszórására vannak szabályok, állati hamvakra nem tudom, de ha csak nem valami nagyon feltűnő helyen csináljátok, nem fognak észrevenni szerintem. Közterületre temetni (parkba pl) nem szabad, erdőbe se.
Én hamvasztattam a kutyámat és egy polcon van a róla készült festmény, az egyik hámja, a kupái és érmei között. Az egyéb háziállatok a kertbe kerültek.
A kertbe temetés sem teljesen legális, ahogy legtöbben csinálják, mert hivatalosan minimum 1 m mélyre biztosan (de lehet, hogy még mélyebbre, nem emlékszem pontosan) kell elásni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!