Volt már amikor a kutyád védett meg? Létszi írjatok történeteket.
nekem goldenem van és szerintem minden kutya véd.igaz még nálam nem kellett bavatkozni a kutyinak.
neketek már volt olyan?
14:08 átadom neki, és ha akarod meg is simogatom :D
13:54es vagyok
Az idősebbik kutyám egy végtelenűl kedves, sőt kissé mulya labrador, senki sem nézné ki belőle, hogy megvéd ha kell:) Régen egyik este barátnőmékkel egy erdei kirándulóhely esőházában beszélgettünk a kutyám meg békésen aludt mellettem. Egyszer csak valami megmozdult és egy pasas zseblámpával a szemünkbe világított majd elkezdett durván ordibálni, hogy mi a francot keresünk itt? Hát enyhén szólva ledermedtünk. Én már csak azt vettem észre hogy az eddig szunyókáló kutyám bevágódik közénk és a hapsi közé, felborzolja a szőrét és olyan mély, rémisztő hangon morog amilyet addig és még azóta sem hallottam kutyától. A pasas egyből sarkon fordult:)
A másik kutyám kinézetre maga a megtestesült ártatlanság, ő labrador-nj keverék, kinézetében egy gyönyörű "fekete vizsla", jellemében kőkemény örző-védő kutya. Egy időben már túlzásba is vitte a védelmezést, azóta sikerült vele tisztázni, mi is a feladata:)
Ő is védett már meg. Egyszer este sétáltunk hazafelé amikor két cigánykölyök belémkötött, szerencsétlenségükre nem látták a fekete kutyát a sötétben. Még meglepődni sem volt idejük, merthogy a kutyám hangtalanul "dolgozik" és máris elkapta az egyiket. Szerencséjük hogy első szóra ereszt, így csak a kölyök kabátujja bánta. A vicces a dologban hogy azóta már többször találkoztam a kölykökkel, akik azóta öszintén tisztelik a kutyámat és már messziről köszönnek (illetve húzódnak át az út másik oldalára:)
Nem, szerintem nem véd meg minden kutya, ugyanis nem mindegyikben van erre ösztön. Ezeket a kutyákat másra tenyésztették ki. A kutya félelemből is támadhat (szerintem a border ezt tette, főleg 6 hónaposan, mikor az örző ösztön 1 éves kor után alakulgat csak és a fajtára sem jellemző), amitől ugyanúgy megijed egy határozatlanabb ember, de a kutyának az rossz és én nem örülnék ennek, azon kvül kiszámthatatlan do9log is, mert megeshet hogy őrjöngésben tör ki vagy elszalad...
Az én kutyám védett már meg. De olyan fajta is akiben ez meg van. Volt hogy nem engedtek el és piszkálni akartak, meg találkoztunk részegekkel sötétben, nagy kutyákkal, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!