Féregtelenítés. Igaz ez?
én tenyésztek, fél évente féreghajtom a falkát, a kiskutyákat 7-8 hetes korukig legalább 2x féreghajtom, sőt az anyákat is ellés után amikor a kicsiket. szerintem fontos, ha nem féreghajtanám a kölyköket akkor nem lennének erős egészséges kiskutyák
www.piliskincse.atw.hu (almokban) mint ahogy a képeken látszik
Baromság. Vegyünk egy széleskörben használt féregírtót, pl ivermectin. Ez egy Gaba neuron serkentő anyag, ezáltal bénulást okoz. Magyarul idegméreg, ami azért nem hat emlősökre, mert rendelkeznek un. vér-agy gáttal. Ez egy "szűrő", ami nem engedi át az említett molekulákat, ezért az nem tudja az állatot se mérgezni. Nemost ezek után kérdem én, mire is lesz immunis?! Hát ne vicceljünk, alapállapotban immunis az anyaggal szemben, azt nem lehet fokozni. Ha nem lenne az, akkor kinyiffanna, de legalábbis megmérgeződne a kutya is, nemcsak a féreg.
B variáció, hogy ők arra értették, hogy a féreg lesz immunis. Ez megint marhaság. A szabványos dózis olyan nagy, hogy elenyésző a valószínűsége, hogy immunis lesz. Plédaként vegyük az AIDs-t/HIV vírust. Ez az egyik legnagyobb mutációs rátával rendelkező vírus, egy egyénben a virusok genomja között akár 20% eltérés lehet, vagy pl egy kisérletben 6 hét!!! alatt rezisztensség vált egy gyógyszerre. Ezért mindíg egyszerre két gyógyszerrel kezelik. Ez viszont már olyan nagy kihívás még ennek a harcos dögnek is, hogy hatékonyan lassítja, és nem tud hozzá rövis idő alatt alkalmazkodni. Hogy jön ez a féregirtáshoz? Hát ha a féregnek olyan nagy adag anyagot nyomunk be, amitől bőven kinyiffan, akkor ott nem lesz alkalmazkodás. Maximum akkor, ha eleve olyan génmutációval születik, ami miatt helyből immunis, de azt meg nem a féregírtó használata miatt van, az majd csak elterjeszti a mutációt a populációban. Okot az okozattal ne keverjük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!