Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ajánlanátok könyvet a témában?

Ajánlanátok könyvet a témában?

Figyelt kérdés

Tavasszal szeretnék egy új kiskutyát. Sokat kutyáztam életemben, most először maradtam kutya nélkül az öreg kutyám halálával. De rá kellett jönnöm, hogy a kutyás tudásom sok tekintetben elavult: még a régi falkavezéres, büntetve fegyelmezős, pórázrángatós-hanyattfektetős módszerben szocializálódtam, és szeretnék többet tudni a modernebb, pozitív megerősítéses, erőszakmentes(ebb) személetről.

Tudnátok ajánlani könyvet vagy egyéb, lehetőleg olvasható forrást a témában? Angol, vagy végszükség esetén német nyelvű is lehet.

jan. 2. 11:40
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem könyv, hanem youtube csatorna: McCann dog training és Dogs That.
jan. 2. 13:50
 2/2 Gevba válasza:
Ha tényleg többet meg szeretnél tudni akkor el is felejtheted a pozitív megerősítéses badarságot. Minden kutya más, nem tudsz pozitív megerősítéssel tanítani egy olyan kutyát ami pl, nem érdekel sem a jutalomfalatod, sem a játékod se semmi mert egy számára sokkal érdekess inger éri, és az is hülyeség hogy vált jutalomfalatot, ha egyszer a kutyát nem érdekli akkor aztán édesmindegy, másrészt a büntétes nem rossz, ha nem úgy büntetsz egy kutyát hogy közelről megmutatod neki a tenyered, hanem elveszel tőle egy számára szórakoztató tárgyat/tevékenységre lehetőséget vagy csak megfosztod egy olyan pillanattól amit megkapott volna ha jól dolgozik. Az átlag városi kutyának elég a pozitív megerősítéses módszer, illetve az ösztöngyenge kutyáknak. Egy Korom Gábor megmutathatja neked, hogy milyen szupin, teljesen standardnek ellentétesen de szociális a tükörmódszerrel tanított kaukázusi kutyája, nem baj hogy a viselkedése nem felel meg a stabdardnek de majd ő megmutatja hogy az ő positív megerősítéses módszerével mindent lehet. Ő azt is mondta hogy az elektromos nyakörv felesleges a fojtóval eggyütt, kérdem én akkor miért használják mind2-t legálisan rendőr, katona, világszintű sportkutyáknál? De azt azért megemlíten hogy az átlag kutyának tényleg semmi szüksége egy szöges nyakörvre/elektromos nyakörve. Sajnos ha tényleg tanulni akarsz akkor nem könyvekkel jársz legjobban hanem ha kontaktba kerülsz trénerekkel, olyanokkal akik kutyasuliba nem minden kutyát ekte ugyanazzal a módszerrel képeznek. Ezt a sok mindent amit leírtam ezt is magyar+amerikai trénerek véleményéből raktam össze akikkel eddig valamilyen formába beszéltem
jan. 22. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!