Kutyatartók, ti mit reagálnátok?
Előre leszögezem, mielőtt bárki megkérdőjelezné, kutyabarátok vagyunk. Férjemnek több kutyája is volt korábban. Aztán megszülettek a gyerekeink és a legkisebbnél kiderült, hogy súlyos állatszőr, főleg kutya-macska allergiája van. Volt, hogy befulladt kutyasimogatás közben, rohantunk az ügyeletre ott derült ki.
A problémánk a következő: elmegyünk a környékünkön sétálni 1 héten 3-4 nap tuti belefutunk olyan kutyásokba akik póráz nélkül "nem bánt" címszóval ránkengedik a kutyát. Többször kértem már, hogy ezt ne tegyék, erre mindig megkapom, hogy kutyaellenesnek nevelem a gyereket stb. értsem meg a kutyát szagolgassa csak a gyereket. Akkor elmagyarázom, hogy ezt nem kéne, mert a kutyaszőr beragad a gyerek kesztyűjébe, nadrágjába stb, meg össze is nyalogatják- egyszóval kész a baj, mehetünk haza ruhát cserélni stb, mivel viszketni kezd szegény gyerek- mondom, hogy súlyosan allergiás. De még mindig nem fogják fel, csak "nem bánt".
Zárójelben: nem mi keressük az ő társaságukat, csak a játszótérig/ boltba szeretnénk elsétálni. De mindig megtalálnak minket az önsétáltatók. Már gondolkoztam, hogy teszek rá vmi karkötőt vagy karszalagot, hogy allergiás- de ne én jelöljem már meg a gyereket a sok idióta miatt.
Ti megértitek, hogy valaki nem érintkezne a kutyátokkal, vagy az a hülye aki nem vág jó képet a "jajj nem bánthoz"- nekünk heti szinten küzdelem kerülgetni őket. Útvonalat is úgy választunk, hogy jó messze legyen a potenciális találka pontoktól- de sokan habzó szájjal mondják csak a magukét, mikor kérem, hogy ezt ne.
Ahogy kutyásból is van hülye, úgy nem kutyás gyerekesekből is. Én kutyás vagyok, és talán (remélem) a nem hülye fajtából. :D Sosem engedem póráz nélkül lófrálni a kutyámat, sőt, én akkor érzem biztonságban, ha mások mellett elhaladva szorosan magam mellett tartom a pórázzal. Utálom, ha a másik kutyás szabadon engedi séta közben, és vesztem is már össze ilyen gazdival. De, úgy is jártam már nem is egyszer, hogy a kisgyerek rohant rá a kutyámra, és kezdte simogatni engedélykérés nélkül (épp a héten is az állatorvosnál), anyuka, apuka meg csak mosolygott, mert nekik marhára cuki. Persze, ha megharapta volna, én lennék a szar.
Nem tudod kivédeni, és ahogy megtapasztaltam, kár is konfrontálódni emiatt, felesleges idegeskedés, mert manapság az emberek mindent sértésnek vesznek, és még nekik áll feljebb. Baromi szemfülesnek kell lenni, és neked figyelni akár a gyerekedre, akár a kutyádra. Én ha látom, hogy kószáló kisgyerekek jönnek szembe, inkább átmegyek az út túloldalára, gyerekkel a helyzetetekben szintén inkább ezt tenném, vagy felvenném a gyereket, amíg elhaladnak. Sajnos én a kutyá(i)mat nem tudom felvenni, mert az egyik 40, a másik meg 58 kiló. Ezt csak azért említem meg, mert nem éppen a kis cukimuki szőrmókok, ráadásul az egyik bull típusú, aztán mégis sokszor odaengedi a szülő a gyereket hozzá, anélkül, hogy kérdezne.
Mindig voltak kutyáink, sosem engedtem őket oda séta közben senkihez. Csak ott engedem el, ahol nincs ember (ez itt nálunk a határ), ha mégis felbukkan valaki, akkor pórázra teszem.
Gyerek közelébe meg pláne nem engedném, mivel a gyereknél nem tudni, hogyan reagál a kutyára.
Múltkor pont így harapott meg majdnem egy közepes termető - mert a kretén gazdái szabadon engedik, de behívni azt luxus, gyanítom nem is behívható, és nekem jött.
Gazdák meg 50 méterről kiabáltak a kutyának. Hát anyját az ilyeneknek.
Ennek kapcsán tényleg felmerült bennem és a férjem is osztja a gondolatot, hogy alkalmassági vizsgához kéne kötni a kutyatartást.
Bár az sem garancia semmire.
"hogy alkalmassági vizsgához kéne kötni a kutyatartást."
Egyetértek, de betarthatatlan. A jelenlegi kutyásokat képtelenség "vizsgáztatni" annyi van, újaknál meg a szaporítókat lehetetlen ellenőrizni, hogy mondjuk olyannak adjon kutyát akinek van.
Mondegy hogy poraz vagy anelkul (nalam volt mar hogy porazon engedte rank a faszika a kutyajat) NE engedje oda. Kinek kepzelik magukat?! Ez kb olyan hogy odamegyek egy random emberhet es elkezdem szaglászni meg fogdosni, hat azonnal jonne ertem a rendôr.
Nekem is van kutyám, de agyvérzést kapok az ilyenektől. Jogos a felháborodásod kérdező, én vagy felvenném a gyereket a karomba ha meg kisebb, hogy ne legyen allergiás vagy lerugnám a pics@€& a kutyát. Legközelebb meggondolja a gazdi, ha Fifit oldalba taszitom sarokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!