Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyatartók, ti mit reagálnátok?

Kutyatartók, ti mit reagálnátok?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, mielőtt bárki megkérdőjelezné, kutyabarátok vagyunk. Férjemnek több kutyája is volt korábban. Aztán megszülettek a gyerekeink és a legkisebbnél kiderült, hogy súlyos állatszőr, főleg kutya-macska allergiája van. Volt, hogy befulladt kutyasimogatás közben, rohantunk az ügyeletre ott derült ki.

A problémánk a következő: elmegyünk a környékünkön sétálni 1 héten 3-4 nap tuti belefutunk olyan kutyásokba akik póráz nélkül "nem bánt" címszóval ránkengedik a kutyát. Többször kértem már, hogy ezt ne tegyék, erre mindig megkapom, hogy kutyaellenesnek nevelem a gyereket stb. értsem meg a kutyát szagolgassa csak a gyereket. Akkor elmagyarázom, hogy ezt nem kéne, mert a kutyaszőr beragad a gyerek kesztyűjébe, nadrágjába stb, meg össze is nyalogatják- egyszóval kész a baj, mehetünk haza ruhát cserélni stb, mivel viszketni kezd szegény gyerek- mondom, hogy súlyosan allergiás. De még mindig nem fogják fel, csak "nem bánt".

Zárójelben: nem mi keressük az ő társaságukat, csak a játszótérig/ boltba szeretnénk elsétálni. De mindig megtalálnak minket az önsétáltatók. Már gondolkoztam, hogy teszek rá vmi karkötőt vagy karszalagot, hogy allergiás- de ne én jelöljem már meg a gyereket a sok idióta miatt.

Ti megértitek, hogy valaki nem érintkezne a kutyátokkal, vagy az a hülye aki nem vág jó képet a "jajj nem bánthoz"- nekünk heti szinten küzdelem kerülgetni őket. Útvonalat is úgy választunk, hogy jó messze legyen a potenciális találka pontoktól- de sokan habzó szájjal mondják csak a magukét, mikor kérem, hogy ezt ne.

tegnap 13:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%

Én nem akarom idegenekhez odaengedni a kutyámat. Tudom, hogy a kutyám barátságos, de tiszteletben tartom, hogy valaki nem szereti a kutyákat, vagy igazából bármilyen más okból nem akar érintkezni a kutyámmal. Sőt, amikor sétáltatom a kutyáimat, nem szeretem, amikor egy önsétáltató kutya odajön hozzánk. Cuki meg minden, de nagyon felelőtlennek tartom, amikor egy önsétáltató kutya odamegy ahova akar: más kutyához, gyerekhez, felnőtthöz. Nem.

A te kutyád, tartsd magad mellett, és ne engedd, hogy engedély nélkül odamenjen máshoz. Ez mások alapvető tisztelete. Meg aztán bármiféle baj lehet belőle. Nálunk is volt, hogy egy elvileg barátságos kutya odajött hozzánk, és odakapott a kutyámhoz. Mi van, ha ezt egy gyerekkel teszi (vagy bárkivel)?

Amúgy a gyereked megjelölése fölösleges, hidd el, az ilyen emberek 99%-át nem érdekelné, hogy most van valamilyen karszalag a gyermeken, észre sem vennék. Meg amúgy, én se vennék észre egy random karszalagot a gyereken, bocsi. Konkrétan a kabátja hátuljára kéne ráírnod nagy betűkkel, hogy észrevegyék, és lehet még akkor sem.

De vannak olyan "gazdák", akik nem képesek elhinni, hogy valaki nem akar érintkezni a kutyájukkal. "Mert hát barátságos, miért ne akarna érintkezni vele valaki?" Nem tudják felfogni, hogy van aki nem szereti/fél/allergiás/stb.

De az ilyeneknek mondhatsz bármit, úgy se fogják felfogni.

tegnap 14:09
 2/13 anonim ***** válasza:
97%
Nagy kutyás vagyok, 3 kutyuskával és rühellem az ilyen barmokat akik póráz nélkül sétáltatnak és mindenkihez odaengedik a kutyát. De sajnos azt is tudom már, hogy nem értik, nem lehet mit csinálni velük sajnos..
tegnap 14:17
 3/13 anonim ***** válasza:
86%
Alap, hogy nem veszem le a pórázt a kutyáról SOHA, kivétel a futtatóban (ez az ő érdeke is). Eszembe sem lenne csak úgy random másokra "rászabadítani". Más kutyásokat is előre megkérdezek, a két kutya pl összeszagolhat-e.
tegnap 14:26
 4/13 anonim ***** válasza:
24%

Már ott megbukik a sztori, hogy nincs a kutyán póráz.

4 németjuhászom van, senkihez nem engedem őket, igaz, ezekből 3 nem is kontabilis az emberekkel, mivel így lettek nevelve

Egyikbe nem tudtam ezt beletenni,mert nincs meg benne a hajlam. Ő kimondottan embercentrikus. Soha nem engedem senkihez,de ha kérdik,meg lehet-e simogatni, akkor őt engedem. A másik dolog, vigye póráz nélkül, de akkor az a kutya maximálisan odahívható legyen, ez alap.

tegnap 14:40
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Törvénytelen amit csinálnak mert csak pórázon vihetik ki a kutyát a közterületre
tegnap 14:40
 6/13 anonim ***** válasza:
73%
4-es ilyenre senkit ne bíztass, hogy "vigye póráz nélkül" ..... Kérdező neked meg azt tanácsolom nyugodtan hívj ilyen esetben rendőrt. Majd egy jó vaskos csekktől talán megjön az ilyen idióták esze!!!!
tegnap 15:00
 7/13 anonim válasza:
29%
Szívrohamot kapnék
tegnap 16:05
 8/13 anonim ***** válasza:
70%

Sose szoktam az utcán póráz nélkül sétáltani a kutyát és bár pici, aranyos, akit általában pont hogy simogatni akarnak a gyerekek, nem szoktam csak úgy odaengedni akárkihez. Ha egy szülő szól, hogy ne engedjem oda, mert a gyerek allergiás az állatszőrre, akkor tiszteletben tartanám. Amúgy hipoallergén, szóval elvileg nem kéne, hogy bármi problémát okozzon, de biztos nem kezdeném el győzködni. Ő a szülő, elfogadom a döntését és nem fogok neki gyereknevelési tanácsokat adni, semmi közöm hozzá.

Csak kikerülnénk őket és mennénk tovább.

tegnap 16:25
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Kutyásként én is kivagyok a póráz nélkül sétálgatóktól főleg ha odaengedi idegenhez (értsd: nem tudja láb mellett tartani és behívni). Egyszerűen illetlenség.
tegnap 16:55
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Kutyás vagyok és a kutyám mindig pórázon van - ha olyan jön szembe, akin már előre látom, hogy tart a nagytermetű kutyámtól, akkor kimondottan lábhoz is rendelem az ebet, hogy ne féljenek. Elképesztő otrombaság, amit csinálnak a gyerekeddel. :/
tegnap 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!