Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem tud feljönni az...

Miért nem tud feljönni az ágyra a kutya?

Figyelt kérdés

Pár napja nem tud feljönni a 2,5 éves labradorom az ágyra. Fel akar, mert iderakja a fejét, várja, hogy segítsek neki, különben nem jön fel, még ha kap érte valami ennivalót, akkor sem, pedig a labradort ennivel bármire rá lehet venni. De nem.

Valami fáj neki? Miért nem tud feljönni? Mit tudok vele csinálni?

dec. 27. 00:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Persze, minden ilyen kérdésnél jön a válasz: jaj, itt nem egyszerű, nincs ügyelet 500 km-es körzetben 😁 Akkor nem kell állatot tartani, osto.a.
dec. 29. 08:32
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönjük ezt az értelmes választ, felettébb hasznos volt.

Nem mindenki lakik megyeszékhelyen, nem mindenhol van ügyelet a két ünnep között, nincs autónk. Ha ezt nem tudod felfogni, te vagy az OSTO.A

Akkor ilyen alapon, ha majd a szüleim öregek lesznek és segítségre szorulnak, őket se tartsam, mert nincs a közelben ügyelet dec 27-én? Az év többi napján viszem azonnal, ha látom, hogy nem stimmel valami, de még egyszer kösz a semmit!

jan. 17. 21:56
 13/14 anonim ***** válasza:

#12#

Nem nekem írtad, de eléggé furcsállom, hogy közel 3 hét után reagálsz egy, mostanra már lényegét vesztett kommentre .

Vagy 3 hét elteltével, most sértődtél meg miatta, és fontosnak érezted a reagálást?

Visszább voltak segítőkész válaszok is, sokkal jobb lett volna azokra reagálni, válaszolni, hogy mi is volt a probléma, hogy van most a kutya.

Még valami, és ez nem neked szól ez egy általános információ.

Nincs olyan, hogy valahol nincsen állatorvosi ügyeket.

Olyan van, hogy az állatorvos nem az adott településen van, de törvényi előírás, hogy az ügyeleti hálózatnak le kell fedni az ország egész területét.

Nem a kutyák, macskák, és egyéb házi kedvencek miatt, mert az valóban elképzelhető, hogy az állatorvos ünnepnapokon nem foglalkozik a tiedhez hasonló esetekkel, mert az nem sürgős ellátást igényel.

Ügyeletet tartani azonban kötelező, az ügyeleti rendet a körzeti főállatorvosok koordinálják, szükség esetén rövid időm belül kell lenni elérhető állatorvosnak, közegészségügyi, és állategészségügyi előírások miatt erről van törvény.

Vannak olyan állatbetegségek, amelyeknek már a gyanúja esetén is intézkedési kötelezettségük van.

Ilyen a sertéspestis, az orbánc, madárinfluenza, madárkolera, veszettség, stb.

Tehát, ha Józsi bácsi Karácsonykor telefonál az állatorvosnak, hogy a disznója beteg, az állatorvosnak néhány órán belül azt meg kell vizsgálni, nem mondhatja, hogy majd Szilveszter után szóljon... és, ha gyanús az eset, neki kötelessége értesíteni a körzeti főállatorvost, elindul egy szigorú procedúra, ami esetleg érinti a többi állattartót is (zárlat elrendelése, de akár az állatállományok megsemmisítése is lehetséges)

Tehát kell legyen állatorvosi ügyelet, és az ügyeletes állatorvos bizonyos eseteknél köteles rövid időn belül megvizsgálni az állato(ka)t, más eseteket minősíthet nem sürgősnek.

Azt nem feltétlenül könnyen kinyomozható, hogy ki is az ügyletes állatorvos, de ha nincsen más információ, a körzeti főállatorvosnak elérhetőnek kell lenni a fentiek miatt, illetve, ha hívást kap, de nem tudja felvenni a telefont, vissza kell hívni a hívót.

Ismétlem a történet ezen része nem rád vonatkozik, mert nem azonnali ellátást igénylő kutyáról van szó (amit ettől függetlenül napokig nem vittél el orvoshoz - ennyi a rád eső rész), de amikor olyat olvasunk, hogy "beteg a kutyám, hányt, megy a hasa, nagyon rosszul van, de állatorvos csak a jövő héten lesz, mit csináljak?", ott én is megkérdőjelezem a gazdi hozzáállását.

Nekem egyszer Húsvétkor lett beteg a kutyám.

Előző este még megette a vacsorát, másnapra szemmel láthatóan nagyon beteg lett, tántorgott, egyensúlyzavara volt.

15ezres kis város, itt van állatorvosi ügyelet, de azt állandóan nem tartjuk nyúlván, hogy mikor, melyik doki az ügyeletes.

Hívtam az egyik állatorvost, nem vette fel a telefont.

Tanácsba kaptam, hogy ne telefonálgassak ötletszerűen, hívjam a körzeti főállatorvost, neki hivataliból elérhetőnek kell lenni, vagy köteles visszahívni, és az ő telefonszáma elég könnyen kikereshető az interneten.

Hívtam, fel is vette a telefont, mondtam, milyen problémám van, milyen tünetei vannak a kutyának.

Mondta, hogy ő családi programon van Budapesten, de kb 3 óra múlva már otthon lesznek, és ha addig nem ér oda a kollégája, akkor megnézi ő a kutyát, és megadta az ügyeletes állatorvos telefonszámát.

Hívtam, mondta, hogy egy borjú születésénél segédkezik éppen, de, ha végez, jönni fog.... jött is kb másfél óra múlva.

jan. 18. 00:55
 14/14 A kérdező kommentje:

Azért csak most reagáltam, mert miután kaptam segítő válaszokat, tanácsokat, utána már nem néztem az oldalt.

Most, hetekkel később, újra feljöttem kérdezni, most láttam ezt a választ, amiben nulla empátiát mutatva, le lettem ostobázva, mikor semmit nem tud az illető rólam. 16 vagyok, szeretnék a kiskutyámnak minél jobb életet biztosítani, azért kérdeztem, mert nem vagyok tapasztalt a dologban, ő az első kutyusom.

A lényeg, hogy a kutyus jól van, nem volt végül semmi baja, mikor január elején eljutottunk orvoshoz, már nem is volt releváns, mert elmúlt a jelenség, azt mondták biztosan meghúzódott, ami lehetséges, mert elég hepe-hupás területen szoktunk játszani, futkározni.

Köszönöm szépen a tanácsot, legközelebb így teszek, ahogy írtad, nem tudtam, hogy van ilyen körzeti állatorvos, csak próbáltam hívni mindegyiket, de egyik se vette fel.

jan. 18. 13:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!