Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikortól fogad szót a kutya ?

Mikortól fogad szót a kutya ?

Figyelt kérdés
Adott egy 12 hetes corso kolyok. Ha a helyre küldöm akkor szépen be megy a szoba kennelbe. Viszont van hogy az istenért nem tudom onnan kicsalogatni. Főleg este mikor ki akarom vinni pisilni vagy mikor tudja h valami miatt kell ki jönnie. Pl a nyakörv most amit rá rá teszünk hogy szokja de olyan mintha tudná h sunyiság van benne. Plusz egy kérdés. Férjem szerint az baj ha a kutya mikor oda szalad hozzám a lábam közt ül le mikor terpeszbe állok mert elméletileg így azt mutatja h Ő a domináns. Egyébként nincs erre tanitva a kutya.
ma 09:13
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem írok regényt. Csak annyit,hogy a leírásodból ítélve kezdő kutyások vagytok. Szinte az egyik legrosszabb döntést hoztátok, mikor a corso mellett döntöttetek. Az a kutya, ha olyan, 1-másfél év múlva sarokba állít titeket. Vigyétek egy igazán jó kiképzőhöz,és tanuljatok együtt.
ma 09:22
 2/9 Laly1972 válasza:
7%
Mikortól fogad szót a kutya ??? Onnantól amikor tudja, hogy te vagy a falka vezér!!!
ma 09:32
 3/9 A kérdező kommentje:
Nekem eddig egy közep spitzem volt. Tervbe van a kutya iskola mindenképp mert szeretnénk babát pár éven belül és nem bíznám a véletlenre. Attól nem félek h sarokba állítana mert nyilván foglalkozok vele amennyit időm engedi hétvégén többet és nem épp egy nyájas nő vagyok. Több időt én vagyok vele tehát nekem kell le fektetni a szabalyokat. Csak kíváncsiság volt részemről mivel alap gondolat volt a kutyasuli.
ma 09:35
 4/9 Laly1972 válasza:
Kedves kérdezö: Meg szabad kérdezni mennyi idős vagy?
ma 09:44
 5/9 anonim ***** válasza:

Sztem vigyétek vissza ahonnan hoztátok. Minden további mondatoddal, csak magadat égeted.

*Nem vagy egy nyájas nő". Ha egy hülye picsa vagy is sarokba fog állítani. Ráadásul gyereket terveztek úgy egy ilyen kutya mellé, h nem tudjátok megnevelni. Egy corso mellé nem elég, h "amikor időd engedi" akkor foglalkozol vele.

Egy ilyen kutyával nagyon, nagyon sokat kell foglalkozni.

Igazából valószínű az 1# erre gondolt, amikor azt írta nem ír regényt...

ma 09:46
 6/9 A kérdező kommentje:
Mint írtam kutya iskolába fogunk vele járni nem úgy vettem meg h lesz és kész le tojom majd az udvar disze lesz. Amikor időm engedi az azt takarja h napi 1,5-2 óra oszvisz hétköznap. Hétvégén pedig több időt mivel általában akkor nem dolgozik az ember. Mivel napi 3x kap enni onnan 2 óra pihenés már ki is esett 6ora a napból. Tenyésztő által tanácsolta a 2 óra nem a kisujjambol szívtam ki.
ma 10:05
 7/9 A kérdező kommentje:
És akkor te mint tapasztalt kutyás ha egy kutyával nem birsz kolyokkent vissza viszed? Nem hanem dolgozol azon h igenis menjen. Valahol el kell kezdeni és számomra lehet h nagy falat lesz elsőre de hidd el menni fog az és nem fogom vissza vinni mert te azt tanácsoltad. Biztos vagyok benne h van nálam rosszabb eset is.
ma 10:11
 8/9 A kérdező kommentje:
És nem gond ha égetem magam elbirom.
ma 10:12
 9/9 anonim ***** válasza:

Az alapkérdésre az a válasz, hogy kutyája válogatja, és a neveléstől is függ. Mennyire vagy következetes, mennyire használod a megfelelő módszereket. Látatlanban nem adnék tippet, de a kutyasuli fog segíteni, és javaslom, hogy amint lehet, kezdjétek el, már kutyaovi/kölyökfoglalkozás menjen, ott a kiképzőnek az ilyen problémákat is fel lehet vetni, és egyszerre tanultok a kutyával. Amint az oltások engedik, menjetek ilyenre.

A pluszkérdésre: nettó hülyeség. Olyan szinten az, hogy van pl. amikor direkt tanítják is a kutyát arra, hogy láb közé üljön be és az a rajtpozíciója bizonyos kutyás sportoknál.

ma 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!