Mikortól elég érett egy kan?
Általában a tenyésztési leírásban szerepelni szokott a kutyák tenyésztésbe vételének minimum időpontja.
A tenyésztődtől miért nem kérsz felvilágosítást?
Nem a te dolgod, döntésed a fedeztetés. Te csak a kutya gazdája vagy, az összes többi a tenyésztő dolga. Ha valaki le akar hozni egy almot a kutyádtól, akkor a kutyád tenyésztőjével kell felvennie a kapcsolatot, nem konkrétan veled.
Szerintem ez a kérdés is a tiéd...
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__11882438-hog..
Miért nem velem kéne felvennie a kapcsolatot? Az én kutyám és az én tenyészetembe fog tartozni. Most született meg, 2 hete a szuka, akivel alapítani szeretném a kennelemet. Ha oda kerül a sor, hogy neki kell kant találni akkor persze mégegyszer átbeszélem az összes tenyésztő ismerősömmel, ennek a menetét, de addig van még 2,5-3 év, így ezzel nem sietek.
Nem, nem az enyém az a kérdés.
Egy 16 hónapos kan beagle kutyámról van szó, akit csehországból hoztam. Nem szívesen megyek minden apró dologgal a tenyésztőhöz, mivel nem beszéljük ugyan azt a nyelvet, így mindkettőnknek bonyolult.
FCI:
"A 2017. január 1. után született kutyák tenyésztésbe vételénél a tenyésztésbe vétel alsó korhatára
kanok és szukák esetében is 20 hónap. A korhatár előtti párosítások esetén az alom
törzskönyvezése nem lehetséges, akkor sem, ha csak az egyik szülő volt az előírt korhatárnál
fiatalabb."
Tenyész kanok
A kanok tenyésztésbe állíthatóak a tenyésztéshez szükséges eredmények megszerzése után és korlátlan ideig tenyésztésben tarthatóak. A kan tulajdonosok ugyanúgy felelősek a szabályok betartásáért. A kan tulajdonosnak tartózkodnia kell a fedeztetéstől, ha kételyei vannak a szuka tulajdonos szándékait és lehetőségeit illetően. Tartózkodni kell a fedeztetéstől, ha a szuka kondíciója (egészségi állapota), körülményei nem megfelelőek a kölykök felneveléséhez. A kantulajdonosnak tanácsokat és segítséget kell adni (ha szükséges), különösen kezdő tenyésztő számára.
Ez 2019-es cikk. Akkor ebben van elírva tájékoztat mindenkit félre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!