Neveletlen kutyával lehet még kezdeni valamit, kutya iskola nélkül?
Sziasztok!
Meghalt a nagyapám és volt egy négy éves vizsla kutyája, habár a papának jó társa volt de nem egy jól szocializált kutya. Ketten éltek papanál, és hát túl sok mindenkivel nem találkoztak. A szüleim átmenetileg elhozták nálunk de szeretnék menhelyre vinni ha lecsengett a temetés. Én nagyon megszerettem ezt a kutyát,és hát a papám biztosan nem akarta volna, hogy menhelyre kerüljön. Nem számítottunk rá,hogy meghal mert nem volt semmi halálos betegsége. Szeretném ha nálunk maradna de kertes a házunk és mindenkivel elég agresszív aki idegen és akárcsak a kapu előtt is elmegy. A szüleim nem fogják kutyasuliba vinni, mindketten dolgoznak illetve anyámnak most erre nincs energiája se,hallani sem akar semmiről most és hozzánk ahogy néztem a legközelebbi is 80 km. Anyám nem akarja megtartani mert mióta nálunk van a vizsla ha bárki jött eszeveszetten ugatott, miután nagy nehezen be jön bárki utána már viszi neki a papucsot stb de előtte megvan zavarodva.. Nekem még nincs jogosítványom, a szüleim nem fogják elhordani és nem is várom el tőlük de valamit szeretnék tenni,hogy a kutya tudjon viselkedni és ne kerüljön menhelyre. Ha annyit elérnék,hogy nem a kapun kívülieket nem ugatná, támadná belülről az is jó lenne. Tudna valaki segíteni tanácsokkal? 16 éves vagyok.
Hol laksz egyebkent? Nem nagyon tudnék olyan helyet mondani, aminek a 80 kilométeres körzetben nincs kutyasuli.
Házhoz járó kikepzot is tudsz vinni, bár gondolom ha kutyasulira nem akarnak költeni, akkor erre se fognak.
Nezegess neten kutya neveléssel kapcsolatos videókat, Kriz Orsi videóját ajánlom.
Biztosan van a közeletekben, akár elérhető távolságon belül is.
Egyébként, ha foglalkozol te magad a kutyával, akkor otthon is sok és szép eredményeket tudsz elérni. Nyilván ez idő, ha te nem tudod rászánni, ne várd el a szüleidtől, keressetek neki ti gazdát, ne adjátok menhelynek.
Vizslamentest keressetek fel. Jo helyre fog kerulni a kutya, foglalkoznak vele es ha mar orokbeadhato, akkor gyorsan lesz gazdaja, ha “csak” ennyi a baj,hogy egyszeruen nevelni kell.
Majd ok segitenek :)
Ne legyen buntudatod, jo helye lesz.
A vizsla nagyon jól tanítható, nagyon okos blöki.
Néhány NEM(!) után tudni fogja, hogy mit szabad és mit nem.
-A néhány lehet 10-20, attól függ, mi rögződött nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!