Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aki felnőtt kutya mellé...

Aki felnőtt kutya mellé hozott szintén felnőtt menhelyit, mennyi idő alatt szokták meg egymást? A közös séták segítenek?

Figyelt kérdés
dec. 13. 16:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Kutyáktól, azok szocializációjától is függ.

Az a kutya, amelyiknek nincs lehetősége a fajtársaival találkozni, elveszíti a társas viselkedésre vonatkozó ismereteit, mogorva, agresszív lesz a fajtársaival szemben, amit hosszú idő után, a már felnőtt kutyával korrigálni nem könnyű.

Azok a kutyák viszont, akik rendszeres kapcsolatban vannak a fajtársaikkal, pillanatok alatt fel tudják mérni, hogy nekik hol is van a helyük a falkában

dec. 13. 17:15
 2/6 anonim ***** válasza:
78%
#1. Vagy nem, és akkor harcra kerül a sor,ami súlyos, vagy akár végzetes kimenetelű is lehet. Lehet akármilyen jól szocializált a kutya,ha egy idő után fordul egyet az agya és még annak is neki megy, akivel együtt nőtt fel.
dec. 13. 18:32
 3/6 anonim ***** válasza:
71%
Semleges helyen kellett volna őket összeismertetni és csak akkor befogadni a menhelyit, ha ott kijön egymással a két kutya. A közös séták mindenképp jók, de vannak kutyák, akik alapból nem jönnek ki a fajtársaikkal vagy az azonos neműekkel (főleg, ha kanokról van szó). Rengeteg melóval és egy erre szakosodott trénerrel ez orvosolható. Ha nem durva a helyzet, akkor röviden, mindig azt kell tiltani, aki belemászik a másik "aurájába".
dec. 13. 22:16
 4/6 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, kimaradt, hogy azonnal megszokták egymást a kutyák az esetemben, mert az akkori sajátok mind jól szocializáltak voltak és nem engedtem volna olyan kutyát a "falkába", ahol összeférhetetlenség van. 2x voltam idi, egyiket bebuktam, egyszer találtam egy kb 25 kg-os kutyát, hazavittem, gondoltam neki is leszek az ideiglenese, amíg nem talál gazdát, aztán amikor az első 5-10 percben rámorgott a full normálisan viselkedő 6 kg-os kutyámra, hívtam a menhelyet, hogy vegyék be, ha van hely.
dec. 13. 22:23
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Forgalmas utcán találtam. Ha nem viszem haza, autók alatt végzi. Esélyem se volt semleges helyen kint összehozni a kutyámmal. Szerencsére a kertben volt lehetőségem kettécsukni őket amíg dolgozok. Első összetalálkozásnál egymásnak mentek. Azt hittem, vérengzés lesz. A talált kutya kisebb, de úgy ment neki a kutyámnak, mintha rókára ment volna. Szétszedtem őket. Egy karcolás se volt egyiken se, pedig percekig marakodtak. Jobb híján maradt a szétcsukás, este a kisebb a macskahordozóban aludt. Egy szobakennel ilyenkor életmentő lehet. Azt olvastam valahol, hogy akivel a falka együtt alszik, azt befogadja. Szoktattam így macskát is kutyák közé.

Egy hét múlva véletlen kiszabadította magát a kisebb a macskahordozóból és édes kettesben találtam a 2 kutyára a folyosón. Tök nyugiban várták rám, macskákat se bántotta az új kutya. Macskákkal az elején se volt annyira agresszív. Szerintem félt a kutyámtól. Szóval 1 hét múlva engedtem őket a kertben ismerkedni. Aztán már hordozó nélkül aludtak egy szobában. 2 hét alatt országos haver lett a 2 kutya. Pedig mindkettő kan. Rég láttam a kutyámat ilyen boldognak, mert meghaltak mellőle az idős kutyáim. Most hatalmasakat játszanak, birkóznak, rohangálnak. Boldogok. A cicákra figyelek most jobban, mert nem mindig tetszik, ahogy utánuk indul.

dec. 13. 23:19
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Semleges területen találkoztak először, majd még két alkalommal együtt sétáltattuk őket. A séta során a kutyánk (3éves kan 55kg) semmilyen érdeklődést nem mutatott a menhelyes iránt, sőt, kissé kerülte is, de ő kutyasuliban is nehezen oldódott egyébként. A menhelyes fiatal 1 év körüli hebrencs bull típusú 37 kg-os szuka, de megadó kutya, ő érdeklődött volna, de amikor a mi hibánkból túl közel került a sajátunkhoz, akkor az rámordult, a menhelyes pedig ezután inkább tartózkodó volt, de sétáltak egymás mellett, csak nem érdeklődtek. Ez mindhárom találkozón így volt. Aztán mégis hazahoztuk. Kb. egy hétig nem engedtük őket össze egyáltalán póráz nélkül, korábbi rossz tapasztalat más kutyáinkkal, és több évnyi szeparálás után bizonytalanok voltunk mi is. Van szobakennelünk beltéren hol az egyik, hol a másik volt benne, addig a ketrecen kívül lévőnek volt lehetősége úgy dönteni, hogy odamegy hozzá. Nem volt morgás, sokat feküdtek egymás mellett úgy, hogy a rács elválasztotta őket, így egyszer csak úgy döntöttünk, ez nem mehet így tovább, ugorjunk fejest. Kivittük őket az udvarra, pórázt le, és lesz ami lesz. 5 perc alatt játék lett belőle, persze csak felügyelettel eleinte,és beltéren továbbra sem engedtük őket össze még pár napig. Azóta eltelt 6 hónap, mostanra együtt alszanak, és úgy játszanak, hogy a fél kertet szétverték, de legalább jól elvannak. :D
dec. 14. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!