Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A legtöbb menhelyi felnőtt...

A legtöbb menhelyi felnőtt kutya reaktív?

Figyelt kérdés
Nekem 2 kutyám van, egyik menhelyi. Reaktív volt kb mindenre, idegen emberekre, gyerekekre, kutyákra... ismerősöm örökbefogadott egy kutyát nemrég és az is reaktív, ő mondjuk csak más kutyákra, de az. Sétánál rendszeresen látok egy másik kutyást, akinek szintén menhelyi kutyája van (váltottam vele néhány szót), szintén reaktív sok mindenre. Menhelyes csoport tagja vagyok és ott is elég gyakori probléma a reaktivitás. Ez ennyire jellemző a menhelyi kutyákra?
2023. júl. 5. 21:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Pont pár napja ültünk egy helyen és egy kedves pár volt ott 2 kutyával. Iszonyat tündéri barátságos kutya volt mindkettő, jöttek oda hozzánk, és megsimogattuk őket, bújtak, barátkoztak. Nagyon meglepődtem, amikor a gazdájuk mondta, hogy mindkét kutyus menhelyről van. Semmilyen trauma nem látszott rajtuk. Még a nem menhelyi kutyák között is kevés van, amelyik ennyire barátkozós és szelíd.
2023. júl. 5. 22:03
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
#1 lehet még kölyökként hozták el a menhelyről. Az enyém már ott született, 2 hónaposan hoztam el, ő is (meg a másik tk-s kutyám is) ugyanilyen barátságos, puszilkodós mindenkivel. Egyedül a nagyobb kutyákat ugatja, mert kistestű es egyszer nekiment egy nagyobb.
2023. júl. 5. 22:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván reaktivok, hiszen semmilyen inger nem éri őket, semmilyen nevelést nem kapnak, csak nőnek, mint a gomba. Az lenne a csoda, ha a menhelyi kutyák egyből tökéletesen nevelten jönnének ki onnan
2023. júl. 5. 22:24
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok. Azt hiszem, kicsit félreértettem a reaktív szót. :)

Szóval azokat a kutyákat nem engedte csak úgy szabadjára a gazdájuk, fegyelmezte őket. Én kértem, hogy hadd simogathassuk meg őket. Nekem ez egy élmény, mert sajnos nincs kutyánk.

2023. júl. 5. 22:28
 5/9 anonim ***** válasza:
93%

Nagyon sok múlik azon, hogy milyen a menhely, mennyit tölt bent a kutya és persze milyen a kutya alap habitusa.

Az olyan menhelyen, ahol zsúfolásig vannak a kutyák és egyszerűen nincs kapacitás, idő minden egyes kutyával külön-külön foglalkozni, könnyen kialakul. Mert az összes kutya frusztrált, ezt át veszik egymástól és leginkább az ismeretlen kutyán vezetik le.

A "mini menhelyeken", ahol kezelhető a kutyák száma és kapnak napi szinten minőségi foglalkozást, ott ez milliószor kevésbé alakul ki.

2023. júl. 5. 22:34
 6/9 anonim ***** válasza:
93%
Én inkább azt mondanám, hogy a kutyák többsége reaktív mostanában... Gondolom azért, mert időt nem igazán akarnak rájuk szánni, cserébe fegyelmezést is alig kapnak, mert jajj szegényke. Persze vannak ideggyengék is, meg traumatizáltak.
2023. júl. 5. 23:24
 7/9 A kérdező kommentje:
Én 1 évig dolgoztam a kutyámmal, hogy ne legyen reaktív. Ő a harmadik kutyám, így elég tapasztalt vagyok, de nem gondoltam volna, hogy attól mert menhelyi mindenkit meg akar majd "enni"... azért ez a lépcsőházban elég kellemetlen tud lenni. Egyáltalán nem vártam, hogy jól nevelt legyen, de azért agresszív (vagyis annak tűnő) kitörésekröl nem volt szó. Másik kutyám 4 hónaposan került hozzám (ő vásárolt kutya) és teljesen normális. Az enyém és ismerősöm kutyája is nagyobb menhelyről érkezett, mindkét kutya 2 hónapot töltött a menhelyen.
2023. júl. 5. 23:45
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Sok kutya reaktív, és a reaktivitás nem azt jelenti, hogy minden helyzetben úgy viselkedik a kutya. Az én kutyám reaktívan reagál bizonyos viselkedési mintákra, bizonyos szituációkra. Például a gördeszkára reaktív, ha a nyakába akarnak ugrani, arra reaktív, az ételfutárokkal nem reaktív, ha türelmesek vele az emberek, és megvárják, hogy ő közeledjen, és nem tesznek hirtelen mozdulatot, akkor nem reaktív, hajlamos általánosítani, ha egy kutyafajtával rossz tapasztalata volt, a többi hasonló külsejűvel is bizalmatlanná válik, és reaktívan reagál. De tanítható, szoktatható, oldható, csak ez hosszú munka, türelem, és nem szabad erőltetni.
2023. júl. 6. 11:22
 9/9 anonim ***** válasza:
85%
#7 ha menhelyről hozol felnőtt kutyát, nyilván ne várd, hogy nem lesz félős vagy agresszív bizonyos helyzetekben.
2023. júl. 6. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!