Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van kevesebb örökbe...

Miért van kevesebb örökbe fogadható szuka kutya?

Figyelt kérdés

Nem tudom ez mindenhol így van-e, de amiket látni szoktam többségében kan. Kimondottan figyelni szoktam az egyik fajtamentő alapítvány. Náluk szinte csak kanokat szoktam látni.

Máshol is ez van? Hol vannak a szukák, miért a kanok kerülnek ilyen helyzetbe?

dec. 8. 12:56
 1/5 anonim ***** válasza:
77%
Mert a szuka kutyákat jobban viszik. Jellemzően szelídebbek, nyugodtabbak, bújósabbak, nem jelölgetnek stb.
dec. 8. 13:00
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy menhelyen dolgozom, tény hogy jobban viszoik a szukákat, de érdekes hozzánk alapból is kevesebb szuka kerül be mint kan. Nem tudom miért lehet ez
dec. 8. 13:35
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

"Jellemzően szelídebbek, nyugodtabbak, bújósabbak, nem jelölgetnek stb."

ez alapvetően nem mindig igaz, viszont sokkal több orvosi kockázat, macera van egy szukával. Igaz, ivartalanítással a legtöbb megszűnik. De az is drágább is, meg kockázatosabb is.

dec. 8. 13:46
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy ez a fő indok, de a szukák jobban kijönnek a fajtársaikkal, sok olyan kan van, aki csak szukákat visel el, szukáknál pedig ritka, hogy pikkelnének a többi csajra (értem én, hogy szocializációval és sok munkával ez változtatható, de egy menhelyen ez kevésbé adatik meg).

Szóval akik 2., 3., ..., kutyának vinnének haza mentettet, gyakrabban választanak szukát.

dec. 9. 15:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezt én is megfigyeltem, és én is ugyanígy feltettem már ezt a kérdést itt a fórumon, de egyértelmű választ nem találtunk rá akkor sem.

Rendben hogy jobban viszik őket , ezt elfogadnám magyarázatnak, na de ennyire? Mert nem hogy csak számottevően több kan van minden menhelyen, hanem 2-3x annyi mint szuka.

dec. 9. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!