Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek hogy lépjek túl a...

Szerintetek hogy lépjek túl a gyászon?

Figyelt kérdés
Volt egy tacskóm, aki nemrég elpusztult. 12 gyönyörű évet töltöttünk együtt. Nagyon hiányzik és nem tudom kiverni a fejemből. Szerintetek hogy tudom egy kicsit enyhíteni a fájdalmat, hogy már nincs velem?
dec. 5. 21:45
 1/8 anonim ***** válasza:
73%

❤️‍🩹

Nem lehet és nem is kell az életben mindig mindenen túllépni! Ez a beteges! Részvétem!

dec. 5. 21:53
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem meg lépj túl rajta, emlékezz a sok szépre vele kapcsolatban.

A kutya élete más léptékben zajlik, mint az emberé, a tacskók 12-16 évet élnek.

Persze, élhetett volna még, de el kell őt engedni megőrizni a szép emlékeket róla.

Nem azt mondom, hogy ne szomorkodj, az természetes érzés, de ne húzd túl, sem időben, sem érzelmekben.

A túllépésben segíthet egy másik kutya, de abban véletlenül se keresd az előzőt, egy másik személyiséggel rendelkező lesz, (feltéve, ha arasz másik kutyát) sokat kell tanítani, nevelni, arra is amit a tacskód mát tudott (de neki is meg kellett tanítani)

dec. 5. 22:21
 3/8 anonim ***** válasza:
53%

Részvétem!:(

Szerintem is emlékezz a a vele töltött időre, szép pillanatokra. Ez sajnos ilyen lesz még egy darabig, de idővel enyhülni fog a fájdalom. Meg kell engedni magunknak a gyászt, beszélni a családtagokkal, barátokkal.

Az új kutya kérdése emberfüggő, valaki sokáig nem akar másik kutyát ilyenkor, vagy egyáltalán nem akar többé kutyát. Viszont egy kölyökkutya valóban fel tudja vidítani az embert, kimozdít a szomorú állapotból.

1-es, nincs a halálban semmi beteges. A kérdező tacskója élt egy szép hosszú életet, aztán eljött az ideje.

dec. 5. 22:40
 4/8 anonim ***** válasza:
75%
A legjobb barátom kutyája is nemrég ment el. Imádta azt a kutyát, szó szerint a mindene volt. Őt egy kiskutya segítette át a gyászon, neki ez segített. Tehát ezt tudom javasolni, minél hamarabb egy új kicsi jószág, akkor megint van kire figyelni, van kiről gondoskodni, elég rendesen eltereli a figyelmet. Segít, tapasztalat.
dec. 5. 23:08
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Cicásba volt velem ez, új cica segítettde sosem lett ugyanaz aki előtte ment el, de szerettem ahoz hasonlóan.
dec. 6. 05:30
 6/8 anonim ***** válasza:
58%
Én is azt vallom,egy másik kutya átsegít a nehéz helyzeten. Keserédessé teszi a következő napokat, heteket.
dec. 6. 09:35
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát! Már nézegettem, hogy esetleg egy másik kutyust tartsak itthon és találtam egy mentett kutyust. Valószínűleg befogadom. Persze nagyon hiányzik a tacsim, de úgy érzem, hogy a következő kis kutyust is ugyanannyira fogom szeretni. Ezzel, hogy befogadom, még segíteni is tudok neki és érezni fogom, hogy jól cselekedtem és, hogy az előző tacsim is örülne!
dec. 6. 15:57
 8/8 anonim ***** válasza:
52%

Mindenkinél más a gyászfolyamat.

Most mondhatják a hozzászólók, legyen új kutyád, de lehet, nem is állsz készen rá. Lehet csak félév múlva tartasz ott, hogy akarsz egy másik állatot, lehet már egyhéten belül...

Miután az én macskám elpusztult kilencéves korában - a kedves, macskagyűlölő új szomszéd lemérgezte a saját udvarunkon -, több hónapon át nem volt új kiscica, mert nem éreztem úgy, hogy olyan szeretettel tudnék felé fordulni, mint megérdemelné.

Majdnem félév is eltelt, mire kaptam egyet - kaptam: kisváros, szóval valakinek mindig volt kismacskája, mert ivartalanítás az ugyan, mi???

dec. 7. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!