Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ivartalanítás óta bepisil a...

Ivartalanítás óta bepisil a kutyám. Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Van egy 11 hónapos kan kutyám, holnap lesz 1 hete hogy ivartalanították.

Első éjszaka 4x hányt, akkor cukros, sós vízzel pótoltuk vissza neki ami kijött, mert enni nem nagyon akart.

Azóta eszik rendesen, de rengeteget is iszik.

Próbálom lecsökkenteni neki, mert a műtét előtt nem ivott soha ennyit.

Viszont tegnapelőtt, odapisilt anyukámék szobájába, úgy hogy előtte kb 1 órával voltam kint vele, és rengeteget pisilt kint is.

Aznap este még a szobakennelbe is bepisilt.

Tegnap délután, ameddig kimentem enni, és becsuktam a kennelbe, addig is bepisilt.

Este már tettem be neki kutyapelenkát, olyan 11 óra fele vittem ki utoljára, reggel pedig szintén 11kor (sok időnek tűnhet, de műtét előtt gond nélkül kibírta), most vettem észre, mikor takarítottam a kennelt, hogy 2 pisifolt is van a pelenkán.

Nem tudom már mit csináljak, ezelőtt teljesen szobatiszta volt, egyszer fordult csak elő hogy bepisilt a házba, de maga alá soha sem piszkított még, még akkor sem mikor csak tanítottuk a szobatisztaságra.

Aggódom hogy valami baj van, bár ezen kívül semmi baja, legalábbis nem látszik, ugyanúgy játszik, szalad, sétál (persze kíméletesebben most egy kicsit a seb miatt), eszik, ez az egy probléma van.

Előre is köszönöm a válaszokat😊

dec. 2. 16:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
90%
Úgy mégis mért tartod 12 órán át bezárva? És fogod vissza a vizét, ha egyszer szomjas? Nektek nem jut eszetekbe, hogy egy kutyát nem délelőtt 11-kor kell levinni?
dec. 2. 22:06
 12/19 A kérdező kommentje:

tök normális kérdést tettem fel🥹

az éjszakákat mindig végigaludta eddig, alvás közbe meg nem igazán kell pisilnie senkinek.

és nem erőszakoltunk bele semmit, azt mondta az állatorvos, hogyha hazahoztuk, adhatunk neki vizet, után meg enni, és mivel éhes volt, evett magától.

és nyilván, 24 óra víz és kaja nélkül egyáltalán nem sok neki, vércukra lent a francba, tök jót tett volna neki biztosan.

utoljára írom le, hogy nincsen semmi baja azóta a kutyának, a viselkedése és a kedve ugyan olyan mint a műtét előtt volt.

meg szerintetek, ha kiszárad egy kutya, az infúzióba amit kap mi van? cukor meg só.

dec. 2. 22:14
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

A délelőtt 11 elég messze van az éjszakától.

Én nem tudom, mi van a kutyainfúzióban, de hogy egy kutya szervezete és tápanyagigénye nem ugyanaz, mint az emberé, azt tudom. Például lehet, hogy egyáltalán nem kell neki cukor, legalábbis még soha nem láttam kutyát cukrot enni, de még gyümölcsöt se.

dec. 2. 22:32
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Mentegheted magad, meg a helyzetet, de ez konkrétan kimeríti az állatkínzás fogalmát. A só, a cukor, a vízmegvonás és a vizelet elvárt visszatartása 12 órán át.
dec. 2. 23:01
 15/19 A kérdező kommentje:

nem vonom meg tőle a vizet, a lecsökkentés alatt azt értettem, hogy nem akarom hogy egy egész nagy tányér vizeket megigyon egyszerre, mert az neki sem jó.

és van bent neki kutyapelenka, arra tud pisilni éjszaka, minden reggel cserélem.

dec. 3. 00:15
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Kutyapelenkára szoktatod a kutyát, mellé esélyt sem adsz neki a 12 óránkénti sétával, hogy kint végezze a dolgát, majd utána értetlenkedsz, hogy nem szobatiszta...

Annyi ponton vérzik ez a történet, hogy elmondani sem lehet. Iszonyú felelőtlen voltál az altatás után is, kész szerencse, hogy nem lett nagyobb baja azok után, amiket leírtál.

dec. 3. 12:37
 17/19 anonim válasza:

a kérdező vagyok, a másik fiókba nem tudok belépni, így itt válaszolok.

teljesen félreértettetek.

nem panel kutya, kertes házban élünk.

alapból napközben sokat van kint, a műtét miatt nem engedjük most ki egyedül hogy ne menjen bele semmi a sebbe.

és nem, nem 12 óránként viszem ki, napközbe 1-2 óránként, vagy amikor megy az ajtóhoz és jelez hogy kell neki.

a kutyapelenka pedig azért van bent neki, hogy ne az ágyát pisilje össze ha megébred.

nem baj hogy rápisil, egyszer sem bántottam őt semmiért, minden reggel kicserélem tisztára a pelenkát, egyszerűen aggódtam, mert azt hittem baja van, vagy ilyesmi, ezért pisil be, mert nem csak a pelenkára sikerült neki egy éjszaka alatt, hanem 1 órával azután hogy kivittem pisilni, odapisilt a szőnyegre is.

napközbe nincs a kennelbe zárva, csak akkor ha olyat csinálok ami miatt nem tudok rá maximálisan figyelni (max 1 óra, utána jöhet is ki), hogy ne nyalja a sebet, de ezen kívül csak éjszakára, mert a tölcsér nem tetszik neki annyira, és nekitolat mindennek miatta, nem hiányzik hogy szétcsessze a sebét egy bútorral.

nem vàrom el tőle hogy bent tartsa 12 órákat, nagyon ritkán van ilyen, eddig 2-3 alkalommal fordult elő véletlenül.

ha nincs iskola, van akár több mint hajnali 3 is mire lefekszek, kiviszem hajnali 3kor, és elvan reggelig, tegyük fel 9-10 ig, ami még mindig sok idő, de végig alszik, fel sem kel éjjel.

ha én kimegyek éjszaka, kiviszem magammal persze.

eddig, ameddig nem volt a tölcsér a fején, mindig végigaludta az éjszakákat, akkor kelt mikor én is, egyből vittem ki reggelente pisilni.

hétköznaponta 1kor viszem ki utoljára általában, van hogy később, és reggel 6kor viszem is őt ki, tegnap azért csúsztam el ennyire vele, mert nem voltam iskolában, pont azért hogy figyeljek rá.

az innivalót sem akarom tőle megvonni, ahogy azt valaki leírta, nem vagyok hülye basszus, hanem inkább több részletbe igyon kicsit kevesebbet, mint egyszerre nagyon sokat, mert mint mondtam, képes akár egy egész nagy tányérnyi vizet meginni egyszerre.

ja, és a neten rákerestem, a sima kutyainfúziók sóoldatosak, úgyhogy az a negyed kiskanál só és cukor, egy nagyobb bögre vízben, aminek kb a felét itta meg, 10ml-s fecskendőből óránként, nem okoz világvégét.

felőlem vegyétek mentegetőzésnek, de nem vagyok állatkínzó.

beszéltünk már az állatorvossal is, pénteken visszük varratszedésre, utána remélhetőleg visszaáll minden a régibe, és ő is megnyugszik.

köszönöm a válaszokat, bármilyenek is voltak.

dec. 3. 14:25
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Szintén kan kutyám van, nála is előfordult, hogy be-bepisilt ivartalanítás után. Én is megijedtem, mert olvastam, hogy előfordulhat inkontinencia a műtét következtében. Szerencsére egy rövid időn belül megszűnt a probléma. Esetleg várjatok még kicsit, hátha helyrejön nálatok is a helyzet.
dec. 4. 13:12
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
A korai ivartalanítàs gyakran inkontinenciát okoz. Kellett nektek idő előtt kigolyozni…
dec. 4. 20:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!