Mi baja 4 éves labrador szukámnak? Álvemhesség?
A játék hurcolászása az álvemhesség jele. A tappancsrágás, és a szánkázás egyáltalán nem.
Az álvemhesség tüzelés után jelentkezik kb 2 hónappal, tehát amikor a kölykök születnének. Ilyenkor jön a már fent említett játékbegyűjtés, anyáskodás, nyöszörgés, és az emlők megduzzadnak, lehet teje is.
A következménye sok minden lehet, emlődaganat, méhgyulladás.
Ivartalanításra szavazok. Az én szukámat tegnap műtötték, ő is gyakran álvemhes volt, tele volt cisztákkal a petefészke.
Jobb ezt komolyan venni.
Vegyétek el tőle a játékokat, nem engedjétek babázni, és ilyenkor kicsit mellőzni a simogatást.
Viszont a "szánkázás" miatt nem ártana látnia dokinak.
Féregtelenitve mikor volt?
9.59 : az álvemhesség lehet a tüzeléstől függetlenül is.
a szánkázás pedig a bűzmirigye miatt is.
de tüzelés után a pyometra (gennyes méh gyulladás) korábban jelentkezik mint az álvemhesség, de tény és való, ha a szukád sokszor álvemhes, akkor érdemes ivartalaníttatni.
Bocsánat, én ezt úgy tudom, hogy az álvemhesség a prolaktin megemelkedése miatt jön létre. És mivel ez a hormon a szukában csak akkor kezd el emelkedni, miután tüzelt, így az álvemhesség nem jöhet létre tartósabb nyugalmi időszak után, tehát ha nem tüzelt előtte a kutya.
De ha tévednék, akkor még egyszer elnézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!