Hogyan és mennyire mélyen tisztítod a kutyád fülét?
Figyelt kérdés
(Gyengébbek kedvéért: azokhoz a felhasználókhoz szól a kérdés, akik otthon, saját maguk tisztítják a kutyájuk fülét.)nov. 29. 19:38
1/3 anonim válasza:
Kicsit felemelem a fejét, a hallójáratot feltöltöm Otodine fültisztító folyadékkal, tartom a fejet, ki ne rázza azonnal. Hüvelykujjal elkezdem masszírozni, lehetőleg lentről (szinte az állkapocstól) felfelé, amíg engedi, de azért egy fél percig jó csinálni, ezután hagyom, hogy kirázza. Ezt követően kis darab vattával benyúlok, amennyire ujjal lehet, és kitörlöm. Semmi egyébbel nem szabad benyúlni, ameddig a kisujj kényelmesen bemegy, addig elég (néha addig sem kell, mert fájhat neki), a többi kijön úgyis. Megpróbálok videót keresni, hogy érthetőbb legyen.
2/3 anonim válasza:
Bocsi, azt nem részleteztem, de úgy gondolom fontos, hogy az én kutyám hajlamos enyhébb fülgyulladásra, azért így tisztítom, az állatorvos mutatta így. Ha nálatok ilyen probléma nincs, csak szimplán koszos a füle, akkor vegyél egy általános fültisztító folyadékot, tegyél belőle egy kis vattakorongra, és törölgesd ki a külső hallójáratot, az éppen elég. Videót egyelőre nem találtam a mi eljárásunknak megfelelően, de szimpla tisztításhoz, az nektek úgysem kell.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi!
Nincs a kutyámnak problémája.
Eddig elég volt nedves vattakoronggal tisztítanom, de mostanában észrevettem, hogy a kis porcok közt sötétbarna kosz van. Mivel picike a kutyám, a vattakoronggal onnan nem tudom kitörölni, viszont azt sem tudom, hogy kell-e egyáltalán.
nov. 29. 20:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!