Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi baja a kutyámnak?

Mi baja a kutyámnak?

Figyelt kérdés

Van egy golden retrieverem.

Arany élete van.. Megkap mindent, bent van a házban, korán került hozzánk,6 hetesen, nagyon ügyes volt már akkor, kutyapelusra végezte a dolgát,nem rongált.

Van egy 10 hónapos kislányom is,így sajnos nem tudok vele annyit foglalkozni,amennyit kellene, a szobába nem engedem be, mert szeretném,ha legalább az ne lenne kutyaszőrös.

Olyanokat csinál mostanában,hogy szétszedi a kutyapelenkát, mellé pisil/kakil, megrágja a fal sarkát,ajtót,radiátor csőnél a falat kirágja. Rengeteg játéka van, éhes nem lehet, szerintem még többet is kap,mint amennyit kellene ennie.

Amikor rosszat csinál legyek vele szigorú vagy mit kellene tennem? Amikor a férjem látja,hogy csinál valamit,akkor kiabál vele, egy ideig meghúzza magát, utána folytatja.

Kutyasuliba nem tudom vinni, sajnos itt a mi településünkön nincs. Ma kiraktuk napközben az udvarra büntetésből, beengedtük délután,de most folytatja tovább.

Már 3 hónapos egyébként.

Van valakinek valamilyen tippje hogyan tudjuk ezt megoldani? Nem szeretném kirakni,mert akkor még kevesebb időt tudnék vele foglalkozni és nem tenném ki a télnek…

nov. 27. 19:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen kérdést betenném azokhoz a kérdésekhez, ahol megkérdezik, hogy kisgyerek mellé való-e kutya, mert a válasz nagyrészt egyértelműen az, hogy nem. Ez nem volt egy átgondolt döntés szerintem részetekről, és én első körben azt javaslom, hogy - mivel szaporítós a kutya és nem tudod visszavinni annak, akitől vetted, tenyésztővel más lenne a helyzet - ezért keress neki egy másik gazdát. Inkább most, mikor még kisebb és kelendőbb, mint egy év múlva, mikor a gyereked esetleg durván szeparál dackorszakkal fűszerezve és ennyi időd sem lesz a kutyára, aki még akkor is baromi élénk lesz. Így a kutyának is jó esélye van elindulni úgymond.

3 hónaposan nem lenne vészes amúgy, hogy nem szobatiszta, az enyém sem volt az, bár mi eleve annyi idősen kaptuk meg. Három hónapos kutyával simán ki kellene járni még most is(!) 2-3 óránként sétálni (panelban lakva a sajáttal ezt tettem), de minimum nem bentre szoktatni, hanem tényleg legalább kiengedni a kertbe.

Napi séta megvan? Ha igen mennyit sétáltok, közben mit csináltok?

Mentálisan mennyit van fárasztva, tanitasz neki dolgokat, vagy legalább van egy szimatszőnyege, stb., ami gondolkodásra készteti? Hogy fogod megoldani a fárasztást, ha a gyerek nagyobb lesz, elindul és még többet kell rá figyelni, majd bölcsibe és oviba megy, ahol az első években minden nyavalyát összeszed és adja tovább nektek, stb? A helyedben ezeket átgondolnám, mert kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond (én se hittem, pedig még az enyém se túl nagy), de egy neveletlen közepes testű kutyával se lesz jó dolgod.

nov. 28. 00:20
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nincs aranyélete,egy kutyával foglalkozni kell, lefárasztani és figyelni rá,nagyon sok rossz berögzödése lehet épp ez miatt is mert nincs rá kellőképp figyelve és utána csak rosszabb és nehezebb lesz ebből kivenni.gyerek mellett meg fokozottan figyelni kellene rá.
nov. 28. 08:33
 13/14 anonim ***** válasza:
75%
Ezért nem vállalunk a kisgyerek mellé kutyát !! Mert nem tudsz vele foglalkozni !! Ez tudod mekkora kicseszés a kutyával szemben?? Baromi felelőtlenek vagytok.
nov. 28. 10:20
 14/14 anonim ***** válasza:

Igazabol siman meg lehet oldani a kutyaval valo foglalkozast gyerek mellett is, csak akarni kene, ugye. 🤷‍♀️

Mondjuk persze egy kolyok az mas,tobb melo, alairom, de 4 eves volt a kutyam, amikor szuletett a kisfiam. Ugyanugy menni kell vele setalni, foglalkozni kell vele, az elet nem allt meg akkor sem, ha 2 nap alatt osszesen aludtam 2 orat.

Ezzel jar egy kutya, ez van.

nov. 28. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!