Mi a véleményed a kutyadezodorról, kutyaparfümről?
Egyszer a kutyakozmetikus befújta a kutyát egy ilyen cuccal. Émelyítő vattacukor szaga volt, ezért újra kellett fürdetnie a kutyámat.
Szerintem marhaság. Egy normális körülmények között tartott, egészséges kutya nem büdös.
Szerintem a legtöbb kutya utálná. Egyébként vannak olyan illóolajos permetek, amiket élősködők elriasztására készítenek, tehát konkrét céllal, nem csak azért, mert a gazda nem bírja elviselni a kutya normál szagát, és elég illatosak tudnak lenni tőle. Vagy ha van levendulád, rozmaringod, más ilyen fűszernövény, akkor abból tépsz egy kicsit és átdörzsölöd a bundát.
Hozzáteszem, a kutya ezeket sem fogja feltétlenül szeretni.
Egyébként az előttem szólóval maximálisan egyetértek, egy egészséges, normálisan ápolt kutya nem büdös. A kutyadezodort azért találták ki, mert vannak olyanok, akiknek el tudják adni jó pénzért.
Ha büdös a kutya, arra nem megoldás, mert alapjáraton véve persze, a kutyáknak is van egy alap "szaga", viszont alapjáraton véve nem büdösségről beszélünk. Ha érezhetően büdös a kutya, akkor vagy belefetrengett valamibe illatosba az okoska, vagy valami egészségügyi oka lehet. És ugye nem a tünetet kell kezelni, hanem az okot kell megszüntetni.
Amúgy nekünk van rozmaring bokrunk, a kutyám szeret akörül mászkálni, mindig jó kis rozmaring illata lesz. :D Amúgy szerintem ezek a kutyaparfümök biztos egy csomó vackot tartalmaznak, ha mindenképp érdekel ilyen, akkor szerintem jobb és pénztárcabarátabb is valami természetessel illatosítani.
Szerintem zavarja a kutyát. Az ő orruk sokkal érzékenyebb, tehát ha úgy van befújva, hogy az ember jól érezze, akkor az biztos megterhelő az ő orruknak :/
Plusz felesleges. Egy jól ápolt kutya nem büdös. Van egy alap kutyaszaga, az meg nyilván a kutyatartás része - aki kutyás, azt nem zavarja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!