Milyen kutyát ajánlotok, amibe nem mernek majd más kutyák belekötni?
Rengeteg a kóborkutya felénk, aminek nincs gazdája, és olyan is van amin nyakörv van, de valamiért mégis az utcán van a gazdája jelenléte nélkül. Leginkább az utóbbi miatt aggódok, mert az jól van etetve és jó nagy is.
Olyan kutyafajtát szeretnék, ami magabiztosan letud nyomni, nem az élete árán egy jó erőben lévő hím kuvaszt is.
Nyilván én nem szeretném kapun kívül tartani a kutyámat és mindent megfogok tenni, hogy ez biztosítva is legyen, de a baj bármikor megtörténhet. Sétáltatás közben is lehet gond, és jó lenne ha megtudná magát. a kisebbik kutyusomat és engem is védeni a kutya.
Paprikaspray mindig van nálam, de azonkívül nem igazán van más eszközöm ha rám támad egy akkor kutya, kést vagy hasonlót semmiképpen nem szeretnék, mert nem akarok komolyan bántani, főleg nem megölni egy állatot sem.
Jugoszláv juhászkutyában gondolkozok.
Egyrészt a 4-es válaszoló jól írta, barmilyen kutyába képes belekötni egy másik, ha olyan a vermerseklete.
Masreszt nekem most rottweilerem van. (volt kangal es amstaff is)
Uj szomszed tobbszori felszolitas ellenere sem csinálta meg a keriteset, a kutyája atjott balhezni, csunya vége lett sajnos. Hasonlo meretu volt, mint a rottweilerem, lehet pont kuvasz keverék volt, elegge hasonlított. Arra sem volt idom, hogy rakiabaljak, mar vegzett is vele. Brutalis elmeny volt, kivanom hogy ne elj at hasonlot. Mi jartunk es jarunk a mai napig trenerhez, de az biztos, ha ez egyszer megtortenik, utana sokkal kiszamithatatlanabb lesz a kutya. Nagyon kell erteni az ilyen fajtakhoz es nagyon nagy odafigyelest igenyelnek alapvetően is, plane, ha egyszer bekapcsol naluk ez az oszton. Persze, tok jo, hogy kepes megvedeni a kutyad, de soha tobbe nem lesz olyan az idegrendszere, mint elotte. En szandekosan biztosan nem tettem volna ki ennek egyik kutyamat sem. Kobor vagy gazdas, de koborlo kutyát be kell jelenteni az onkormanyzatod jegyzőjének, aki megteszi a megfelelő jogi lepeseket. Nem egy kutyat vittek el menhelyre, foglaltak le ideiglenesen vagy koteleztek a gazdat kennel epitesre meghatározott idon belul a kornyekunkon.
Jó kangalért én kimennék külföldre, csak nagyon kevesen tenyésztik itthon, mivel nemzetközileg nem elismert fajta. Elvileg ki sem lehetne hozni Törökországból csak elkezdtek kölyköket átcsempészni és így terjedt el nemzetközi szinten. Egy brutális kutya, kb vagy 10 centivel magasabb a kuvasznál és neki van a legerősebb harapása a kutyák közül.
Filát vagy KÁJ-t már könnyebben szerzel, az utóbbi elég népszerű lett Magyarországon az elmúlt pár évben. #5 voltam
Tehát a sok kóborkutya miatt akarsz egy kutyát, amivel nem fogsz tudni bánni, azért hogy séta közben megvédjen téged és a kisebb kutyádat.
Haver, örülj ha a kisebb kutyádat nem roppantja ketté. Az őrző védő képzést meg végképp nem értem hogy kerül ide. Tudod mi az amugy?
Ne ajánlgassatok már egy ilyen idiótának!
Aki ilyesmit tervez, annak nem való állat a kezébe, sem kicsi, sem nagy!
Tragédiához vezet amire készül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!