Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Allergiás kutyának valóban jó...

Allergiás kutyának valóban jó lehet a Humac?

Figyelt kérdés
Nem tudom elhinni hogy ez jó lehet elvégre csak egy vitamin kombó ásványi anyagokkal meg miegymással. Használja valaki? Mielőtt még kidobom rá a pénzt. Allergia gyógyszereket hagyjuk drága és szar .....és szteroidos kezelést sem szeretnék a kutyának.
nov. 21. 07:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha annyira allergiás lenne a kutyám, akkor mindent kipróbálnék, hátha. De alapvetően az allergént keresném és szüntetném meg.

(Nálunk ez a csirke, gabona és rizs, ezeket kajával ki tudom szűrni, de van még kontakt pollen is, ami nehezebb - ezt csak lemosással és samponnal lehet kordában tartani sajnos. Szerencsére csak nyáron van.)

nov. 21. 08:33
 2/5 A kérdező kommentje:
Az a baj nekünk most jött ki mióta bent kell lenni és akkor is inkább este mikor bebújik hozzánk a takaró alá. Ezért gondolom hogy esetleg házipor. Mikor kint van akkor egész nappal semmi baja. Nyáron is előfordul a pollenre. Igazad van egy próbát megér.
nov. 21. 09:02
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ugyan macskám van, de szintén allergiás. Mi végig jártuk az orvost, gyógyszerek, szteroid, eliminációs diéta, hippoallergén kaja tényleg mindent.. Megvettem neki a nagy csoda humacot és használtuk is 3 hónapig amíg el nem fogyott, nálunk semmit nem ért szó szerint semmit. Azóta amúgy nem szed semmilyen gyógyszert csak a speckó táp maradt meg, de még a humac előtt elhagytuk a gyógyszert és nem a humac hozta meg a hatalmas nagy áttörést. Én annyira nem javaslom
nov. 21. 09:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Apoquelt, cytopointot próbáltátok?
nov. 21. 18:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy ez mennyiben a Humac érdeme. A kutyám egy éve diagnosztizált parlagfű allergiás. Tavaly ez október végével el is múlt, szezonális allergia. Nála ez főleg bőr és szőrtünetek formájában jelentkezik. Idén novemberben még folyamatosan rágta magát, foltokban hullott a szőre a hasán. November 18.-án lezdtük el adni neki a Humac-ot, ekkor elvittem bűzmirigy nyomásra is pluszban, mert az is okozott náala plusz gyulladást és a Brit Skin&Coat lazacos hipoallergén tápját kezdte el kapni. Egy hónappal később vagyunk, mostanra nagyon minimális vakarózás a van, a szóre sem hullik csomókban.

1-3 grammnyi Humac-ot kap naponta. Sokszor egyben, jutalomfalatba rejtve.

Egyenlőre adni fogom neki, és remélem, hogy a tavasz és pollen-koncentráció emelkedésével sem lesz majd komolyabb baja. Amikor allergia szezon volt, akkor próbálkoztunk sima antihisztaminnal - ez nem iagazán jött be, az Apoquel volt az, ami tényleg kontrollálta a viszketést, illetve mellette kapott MedoDerm étrendkiegészítőt és ClorexyDerm samponnal mostam 2 naponta. Viszont nem akarom folyton egy immunomoduláns szerrel tömni, másrészt ugye ez elég drága is. Szóval egyenlőre marad a Humac, kíváncsi leszek, hogy a későbbiekben is hatásos lesz-e.... Egyenlőre azt mondanám igen.

dec. 23. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!