Melyik fajtát vennétek, és miért? Basset Haund, vagy Beigle? Ha nem, akkor miért nem? Normál válasz zöld pont.
Nekem volt bealgem és elmondom a saját tapasztalatomat.
Én nekem az első kutyám volt, de apukámnak már a nagyon sokadik+ a nagybátyám aki már rengeteg kutyát képzett ki is segített a nevelésében. Nagyon jól volt tartva az első pár hónapban semmi baj nem volt. Már tudott ülni feküdni, az autóba is ki-be szállt, és pórázon sétált illetve behívható volt. Aztán elkezdett rágni, de valami iszonyatosan. Szétrágott otthon egy fészek hintát, egy autó tolatóradarát egy fűnyíró kábelét, és bármit bárhova dugtunk mindent amit csak ért megrágott. Az egész udvar tele volt szeméttel. Aztán egy hétre elküldtük nevelni a nagybátyámhoz, ahol nappal olyan volt mint a kisangyal, és a kutyafuttatóban is, viszont egyik éjszaka lerágta az egész előszobában a tapétát náluk. Haza került és elkezdett szökni. Először lyukakat ásott, ezért mindenhol lebetonoztuk a kerítés alját. Aztán akár hiszitek akár nem elkezdett felfelé függőlegesen mászni mint a macska. Hát húztunk ki szögesdrótot, és mindenhol megmagasítottuk a kerítést. Aztán mivel nálunk nem tudott kimenni sehol ezért átment a szögesdróton (!) a szomszédéknál odakocogott a kapuhoz, ráugrott a kilincsre és ott ment ki. (biztonsági kamera felvétel van róla, tudom hogy elég hihetetlen,de kinyitotta a kaput) Ezek után volt hogy hetekig nem jött vissza, azt sem tudtuk hogy hol van, mindenhol kerestük aztán egyszer csak megjelent enni. Ekkor megpróbáltuk bent tartani a lakásban, de nem volt fenttartható mert mindent felaprított amit csak talált. Ezután elvittük ivartalaníttatni. A doki nagyon erősen bealtatta, de a műtét közben felugrott a kutya és lógó szervekkel elkezdett rohangálni. Az orvosunk nem tudta megmenteni, és azt mondta hogy még sosem találkozott ilyennel. Fordítva reagált az altatóra, először nagyon méllyen aludt tőle, aztán minden előjel nélkül felpattant. (mielőtt nekem estek, már több kutyánkat is az a doki kezelte, és a mostanit is száz százalékosan megbízható, soha más hibája nem volt) Én nem ajánlom a beagelt. Bármilyen kutya jöhet a házhoz csak az nem
#13. ...és miután kirepült az ablakon, megválasztották amerikai elnöknek, nem? 🤣
Mesének amúgy jó volt.
3 beaglet neveltem eddig, imádni való kis bohócok. Hadd ne soroljam fel, hogy a leírtak alapján hány fontos ponton szúrtátok el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!