Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ételféltés ügyben ennél...

Ételféltés ügyben ennél előbbre nem jutok. Elég ez szerintetek?

Figyelt kérdés
10 hónapos kutya, kölyökként nagyon durván féltette az ételét, de még most se valami jó a helyzet. Annyit sikerült elérnem, hogy csak parancsra áll neki enni, el is távolodhatok, amíg nem mondom, hogy ehet, addig csak ül a tálja mellett. De miután elkezd enni is, ha rászólok, abbahagyja és leül és akár el is vehetem előle. Viszont ha csak úgy odanyúlnék, szinte biztos, hogy megkapna. Mászkálhatok körülötte meg minden, de ha már elkezdem simogatni evés közben, akkor megmerevedik és még halkan, de morog is. Viszont ha rászólok, abbahagyja a morgást. Bár ő az első saját kutyám, eddig anyukámékkal éltem, de mindig voltak kutyáink és én neveltem őket, szóval nem tartom magam kezdő kutyásnak és eddig ilyen nem volt. Azt megfigyeltem, hogy kölyökkorban a legtöbb kutyánál van ételféltés, gondolom az alom testvérei miatt muszáj volt nekik, viszont mindegyiket sikerült róla lenevelni, meg nagyjából maguktól le is szoktak róla és akár evés közben a táljukban is nyúlkálhattam, semmi reakciójuk nem volt. Úgyhogy nem tudom mit tegyek, de igazából ezzel a kompromisszummal ki tudok egyezni, hogy csak parancsra ehet, ha úgy van el tudom venni előle az ételt, viszont csak úgy random nem zavarom. Szerintetek ez így mennyire van rendben?

ma 19:06
 1/4 anonim ***** válasza:
25%
Legalább enni hagyd már nyugodtan! Ezzel az adom-elveszem dologgal csak összezavarod, nem érti, mi történik. Pont ezzel váltod ki nála jobban a kajaféltést, úgy fogja érezni, nem bízhat meg benned, zavarod, elveszed az ételét. A bizalmat nem ezzel fogod elérni nála. Evés közben nem zavarjuk a kutyát.
ma 19:31
 2/4 cukikutyus ***** válasza:
0%
Nem kell a kutyából embert nevelni,hadd maradjon meg az állati ösztöne.Ha eszik,békén kell hagyni.Nem kell az ételébe nyúlkálni.Nekem ahány kutyám volt,annyi féle személyiség.Valamelyik félti az ételt ,valamelyik nem.Hagyni kell kibontakozni.A kutya családtag.
ma 19:37
 3/4 A kérdező kommentje:
Amúgy nem szoktam elvenni előle az ételt, csak mondom, hogy ha akarnám el tudnám venni. És amúgy ja, én is arra jutottam, hogy egyrészt lehet ő ilyen személyiség és kész, másrészt ezzel, hogy annyit b.sztatom, csak még jobban félti az ételét. De kb 3 hónapja már nem foglalkozok vele, odarakom elé az ételt, mondom, hogy ehet és eljövök. Csak ma pont mondom kipróbálom, mit csinál, ha megsimogatom, hátha már leszokott róla, de mint írtam megmerevedik és halkan morog. Úgyhogy felmerült bennem ez a kérdés, de igazából el tudom fogadni, hogy ő más személyiség, mint az eddigi kutyáim.
ma 19:53
 4/4 anonim ***** válasza:
22%

Ezt még hanyagold. Először a bizalmat építsd fel - képletesen, de akár könyékig hagyjon belenyúlni a szájába evés közben :D

Ezt úgy tudod elérni, hogy mindig csak adsz, adsz neki.

Minden alkalommal, amikor eszik, te szép nyugodtan odamész, kezedben valami illatos csemegével (hívd is fel rá a figyelmét) és pottyantsd bele a táljába.

Egy idő után te leszel a kedves Mikulás, aki mindig csak ad, de nem vesz el. Nem kell tőled féltenie semmit, nem kockáztatod, hogy esetleg éhen maradjon.

Ha megvan a bizalom, akkor akár az egész tálat is elveheted tőle, akár ki is eheted előtte, nem fogja szíven ütni. Nyilván nem életszerű szituáció, de attól még igaz.

ma 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!