Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Baj, ha a kutyám napi 9 órát...

Baj, ha a kutyám napi 9 órát van a lakásban egyedül? Illetve mit csináljak a kutyával szilveszterkor?

Figyelt kérdés

Van egy menhelyről hozott tacskó jellegű keverék ivartalanított szuka kutyusom (2 éves). Kissé emberközpontú, nagyon bújós.

Az a baj, hogy munka miatt napi 9 órát (ha nem többet, pl bevásárlás, és egyéb elintézendő dolgok miatt) egyedül van otthon a lakásban (40 négyzetméter kb).

Reggel és este viszem fél óra sétára, délután 4-5 körül meg 1 órás sétára szokott menni (kutyafuttatózunk, labdázunk is, hétvégente kirándulunk, találkozik barátnőm kutyájával is néha). Nem tudom, hogy ez elég-e így neki? Illetve, hogy nem-e rossz neki, hogy ennyit van egyedül otthon?

A tv-t vagy a rádiót bekapcsolva szoktam hagyni neki mindig, villanyokat is égve hagyom, hogy ne a sötétben legyen, papucsomat is ott hagyom neki, hogy érezze az illatomat. Beszerelt kameráról látom, hogy elvan otthon, fekszik az ágyában vagy játszik a játékaival / sétálgat. Nem piszkít be, nem rág / kapar. Néha nyüszít egy darabig amikor elmegyek otthonról, de utána abbahagyja (az esetek többségében). Illetve ugatni is csak akkor szokott, ha hall valamit.

Illetve a másik kérdésem az lenne, hogy ki mit szokott csinálni a kutyájával szilveszterkor? Ha elmentek otthonról barátokhoz házibuliba (ahova nem tudjátok vinni a kutyát)? És nem is tudtok otthon tartani házibulit. Rokonokra, szülőkre meg nem nagyon tudom bízni a kutyát. Otthon maradhat egyedül ilyenkor (ajtók / ablakok becsukva)? Kibírja így az estét? Kutyapanzióba viszitek esetleg? Vagy ki mit csinál vele?

nov. 1. 09:58
1 2
 11/12 anonim válasza:
100%
szilveszterkor en otthon vagyok vele mindig, ha megyek baratokhoz unnepelni mindig magammal viszem. egesz evben szamithatsz ra, szilveszterkor viszont szuksege van rad
nov. 3. 11:35
 12/12 anonim ***** válasza:

Munka előtt pisi 5-7 között

16-18 óra között megint. Nincs ebben semmi irreális mindenki jár dolgozni ha viszont ez peoblémát jelent megoldani nem szabad kutyát tartani

nov. 5. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!