Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan mondjam meg a gazdájána...

Hogyan mondjam meg a gazdájának, hogy ne legyen belőle sértődés?

Figyelt kérdés

A mellettünk lévő utcába költözött kb egy éve egy nő a két gyerekével és rendszeres kizárja a három kutyáját. Eddig csak hébe-hóba volt, de most az elmúlt 2 hétben mindegyes nap még a kapuját is nyitva hagyja, hogy a kutyák ki-be járhassanak még ők nincsenek otthon.

A probléma viszont az, hogy van két macskánk akik szintén kijárósak és a kutyái már nem egyszer elcsatangoltak a mi házunk elé és majdnem is el kapták az egyiket. A gazdájukkal semmi bajom, szoktam vele ritkán beszélgetni, de elég hirtelen haragú és sértődős fajta, és emiatt nem szeretnék vele rosszban lenni, de a macskáimat is féltem.

Hogyan kellene megmondanom neki, hogy tegyen valamit ez ellen?

okt. 31. 08:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Közvetlenül, higgadtan kérve.

Ha viszont nem megy, akkor be kell fogatni őket a helyi településgazda segítségével.

okt. 31. 08:37
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezt jelenteni kell, mivel köteles a kutyáit portán belül tartani.
okt. 31. 08:49
 3/11 anonim ***** válasza:
73%

Elég érdekes a felvetésed, hogy a kutyáit azért tartsa zárva a szomszéd, mert a te macskáid kijárnak, és nehogy kárt tegyenek bennük.

Semmi keresnivalója nincs a kutyáknak az utcán, rendben is van, ha ezt szóvá teszed.

Viszont, ha a te macskáid kijárósak, semmi garancia nincs arra, hogy nem mennek be a szomszéd kertjébe, ahol viszont már teljesen jogszerűen tartózkodhatnak a kutyák.

Vannak macskák, amelyek megtanulják minimalizálni a veszélyeket, de nagyon sok kijárós macska végzete, hogy kutyás udvarokon is kóborol (a másik az autók)

Azt nem teheted szóvá a szomszédodnak, hogy az udvaron kint vannak a kutyái, de azt teljes joggal kérheted, hogy az utcára ne engedje kijutni azokat.

okt. 31. 08:57
 4/11 A kérdező kommentje:
Persze, azzal tisztában vagyok és a szomszédunk kutyája is amíg élt, addig volt hogy láncon volt, volt hogy el volt engedve. Az ő kutyájuk is megtépte 2 macskánkat és állatorvoshoz kellett vinnem, de nem szóltam, mert az az ő területük, a macska bement, nincs jogom felelősségre vonni őket.
okt. 31. 09:22
 5/11 anonim ***** válasza:
88%
Mindketten ugyanazt az alapvető törvényt szarjátok le magasról (igen, a macskára is vonatkozik), tehát eléggé jogtalanul teszed ezt szóvá. Vagyis hát nem jogtalanul, csak ő is ugyanúgy szóvá teheti a kijárós macskáidat és azokat is ugyanúgy be lehet gyűjtetni.
okt. 31. 09:40
 6/11 anonim ***** válasza:
88%
Mindketten ugyanúgy törvényt sértetek. Ő is zárja be a kutyáit a kertjébe és te sem engedheted szabadon kóborolni a macskáidat. Ugyanaz a törvény vonatkozik kutyára és macskára is!
okt. 31. 09:42
 7/11 anonim ***** válasza:
88%

Szolj neki, nyilvanvaloan ezt nem teheti. Ha nem lehet vele beszelni, akkor jegyzo.

De te is koteles vagy a macskaidat telken belul tartani 🤷‍♀️ Ezt a reszet meg neked kell megoldani. Mert ha nem ezek a kutyak, akkor majd egy auto vagy masik kutya tepi szet oket, ha hagyod koborolni a macskakat.

Bar ahogy latom mar ez megtortent es meg igy is szarsz bele :D Vicces.

okt. 31. 10:30
 8/11 anonim ***** válasza:
82%
Mindketten pont ugyanazt csináljátok. Szólj neki, ÉS te is tartsd a telkeden az állataidat.
okt. 31. 13:04
 9/11 anonim ***** válasza:
80%
Az meg van, hogy a macska sem kóborolhat? Egyik ostoba, felelőtlen állattartó panaszkodik a másik ostoba, felelőtlen állattartóra. Mikor fog kihalni ez a réteg...
okt. 31. 22:30
 10/11 anonim ***** válasza:
"Tegnap véletlenül nyitva felejtették a kaput, és kiszöktek a kutyák. Vigyázni kellene, nehogy valami bajuk essen, elütheti egy autó őket, vagy esetleg olyan messzire elcsatangolnak, hogy nem találnak haza, és még talán bánthatnak is valakiket. Nem lenne jó, ha valaki feljelentené önöket az utcából, mert hallottam, hogy többeknek ez nem tetszik, mármint hogy kint vannak a kutyák." A kertben nyugodtan lehetnek kizárva ez az én véleményem.
nov. 1. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!