Ivartalanítás menete?
Tudom hogy van már ilyen kérdés de azok régiek.
2024-ben hogy működik kan kutyáknál az ivartalanítás?
Előtte kellenek vizsgálatok?
Hány nap volt a gyógyulás?
Milyen fajta műtét volt? (Mert olvastam hogy több fajta van)
Bármilyen tapasztalat érdekel, köszi!
2024-ben hogy működik kan kutyáknál az ivartalanítás?
Az állat korától, testméretétől függően lehet praescrotalis, vagy scrotectomia is. Mindkét esetben zárt herélés történik, a hasüreg nem kerül megnyitásra.
Előtte kellenek vizsgálatok?
Igen, mindenképp javasolt előtte vérképet, biokémiai és véralvadási panelt nézetni. Ha az általános vizsgálat során valamilyen egyéb betegségre (légző v. keringési például) van gyanú, azt ki kell vizsgáltatni és azok feltárása/ gyógyulása után belekezdeni a műtétbe.
Hány nap volt a gyógyulás?
Állattól függ, általában legfeljebb 1-2 hét alatt rendesen záródnak a sebek.
Milyen fajta műtét volt? (Mert olvastam hogy több fajta van)
Nincs kan kutyám.
A régi kérdések is relevánsak mert ha elvitted 5éve ivartalanítani egy kutyát és most akkor nem fogsz tapasztalni nagy változást mert ez rutin műtét már sok sok éve ki lett tapasztalva mit és hogy kell. Sok minden függ az orvostól is úgyhogy inkább azt javasolnám hogy az adott álatorvost kérdezd meg akihez vinnéd a kutyust.
De már magán az interneten találsz pár éves videókat a témáról azok is többségében relevánsak mert ez nem olyan műtét amiben rengeteg új dolgot tanulnának évről évre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!