Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy kérdésem azokhoz...

Gabriella2228 kérdése:

Van egy kérdésem azokhoz akiknek a kutyája szeparatios szorongó. Általános vagy személyhez kötött?

Figyelt kérdés

6 éves weinaraner, 3 éve van velem, ötször adták vissza a kutyát, míg hozzam került. 3 éves koráig egy cirkuszban dolgozott. Megjegyzem tökéletes fizikai formában volt, teljesen egészséges, most is. De bizalmatlan volt, nem hagyta a fejét megsimogatni, nagytestű férfiakról menekült. Rögtön mentünk trainigre, nosework és rally obedience. A cirkusz elmondása szerint a kutya soha nem volt egyedül, a ketrechez is hozzászokott. Hát ez nekem nem ment rögtön az elején.

De amit szeretnék kérdezni: a szeparacios szorongás csak a gazdára vonatkozik, vagy mindenkire? Ha én hagyom egyedül a kutyát, egy agybaj. Viszont elküldtem két hetes táborba (obedience) és esténként többe kevésbé balhé nélkül maradt egyedül. Ahogy a kinologus mondja. Tehát a kutya csak bennem nem bízik? Elejétől fogva még klotyora is velem jött. Most már ezzel jobb a helyzet 🤪

okt. 30. 10:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Leszoktad fárasztani? Lehet a táborban azért nem volt baj, nálad meg igen, mert unatkozik a kutya. Ha ketrechez volt szoktatva, akkor megkellett volna tanulnia megnyugodni, hacsak nem az volt a ketrec, hogy bevágták és bezárták. A tanulás lényege ott, hogy a kutya oda eltudjon vonulni, mert az neki a védett hely, ott nem zavarhatja senki. Az, hogy követ téged, az a bizalom jele, engem is követ és imád, de itthon hagyom, alszik magában. Szerintem kezd azzal, hogy lefárasztod mielőtt otthon hagyod, mentális vagy fizikai tréningekkel, és szépen újra ketreceztek, ha eddig is csináltátok, akkor tanulja meg, hogy az neki a nyugalmi hely. Biztos van aki jobban ért hozzá, lehet szakembert is kérni, ha nagyon rongál.
okt. 30. 10:39
 2/5 A kérdező kommentje:
Mentálisan minden nap tréning, vagy nosework ketten, vagy obedience, vagy kocsival megyünk v hova. De igen, így még nem próbáltam, hogy lefarasztani és utána otthon hagyni. Sajnos nagy sétákat nem tudok vele tenni, fizikailag. Kertes házban vagyunk, sokat rohangál, aportozunk. Imád dolgozni, tanulni, “szolgálni”. Szakember azt mondta “nem tud segíteni, tőlem függ, hogy mit érzek” 🤷‍♀️ ez a nesze semmi…😳. Köszönöm a válaszodat, megpróbálom 🙏🏻
okt. 30. 11:05
 3/5 A kérdező kommentje:
Egyébként nem rongál, ugat, akár két órát is. Mintha ordítana: anya itthon felejtettél 😅
okt. 30. 11:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Leírás alapján, akkor elég sokat foglalkozol vele. Hátrányod kissé, hogy nem kölyök kóra óta van veled, de ettől független sose késő.

Hacsak ugat, akkor próbáld meg, hogy mielőtt elmész akkor lefárasztod, majd adj neki rágókát, vagy ha azt nem mered otthagyni vele, akkor egy kis ennivalót, hátha leköti amíg te kimész.

okt. 30. 13:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezt is így is megpróbálom, a hasa a mindene :)) na meg a játék ))
okt. 30. 15:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!