Miért nyüszög, hisztizik a kutya?
Természetesen a fajtáját(husky keverék) tekintve nem meglepő, hogy hangot ad mindennek. DE. Ezelőtt nem volt ilyen. Kicsit olyan érzésem van, hogy nem tud nyugodt lenni, azonnal, mindig pörögni akar.
Pl ha bent ülünk az autóban és megállunk ő azonnal felpattan és már elkezd nyüszögni. Mikor kinyitom az ajtaját, leültetem, mert nem jöhet ki azonnal akkor is rákezd.
Ezt folytatva ha megállunk valakivel beszélgetni(egyébként nulla inger között, csak szagok) a kutya hosszú pórázon megy össze vissza szaglászik, ezzel nincs gond, menjen, ez a dolga, de abban a pillanatban hogy a póráz végére ér elkezd nyüszögni, behívom, leül vagy csak áll mellettem és nyüszög tovább. Értem én, hogy pörögne, menne stb. De kicsit idegesítő, hogy beszélgetünk valakivel, és ő ezalatt végig nyüszög.
Ilyenkor nem simogatjuk meg, csak határozott nemmel rászólunk, és jelzésként rántunk a pórázon, de nem segit semmi.
És mondhatnánk hogy engedjük el ezt, ő ilyen. De eddig ezt ő nem csinálta.
Néha jön velünk kajálni is étterembe, és nem akarjuk, hogy ezalatt végig nyomja ezt és nem tudom, hogy lehet rávezetni arra, hogy nyugodt legyen.
Rendszeresen járunk dokihoz, valószínűleg nem egészségügyi okok miatt van ez.
Hasonlóra gondoltam én is. Többet járunk vele haza a családhoz, és jobban belegondolva ott többet is nyüszög. De nem tudom 0/24 azt nézni hogy épp ki dicséri, vagy ad kaját nyüszi közben..
De megpróbálom kicsit még őszintébben, markánsabban azt a nemet. Köszönöm mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!