Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nyüszög, hisztizik a kutya?

Miért nyüszög, hisztizik a kutya?

Figyelt kérdés

Természetesen a fajtáját(husky keverék) tekintve nem meglepő, hogy hangot ad mindennek. DE. Ezelőtt nem volt ilyen. Kicsit olyan érzésem van, hogy nem tud nyugodt lenni, azonnal, mindig pörögni akar.

Pl ha bent ülünk az autóban és megállunk ő azonnal felpattan és már elkezd nyüszögni. Mikor kinyitom az ajtaját, leültetem, mert nem jöhet ki azonnal akkor is rákezd.

Ezt folytatva ha megállunk valakivel beszélgetni(egyébként nulla inger között, csak szagok) a kutya hosszú pórázon megy össze vissza szaglászik, ezzel nincs gond, menjen, ez a dolga, de abban a pillanatban hogy a póráz végére ér elkezd nyüszögni, behívom, leül vagy csak áll mellettem és nyüszög tovább. Értem én, hogy pörögne, menne stb. De kicsit idegesítő, hogy beszélgetünk valakivel, és ő ezalatt végig nyüszög.

Ilyenkor nem simogatjuk meg, csak határozott nemmel rászólunk, és jelzésként rántunk a pórázon, de nem segit semmi.

És mondhatnánk hogy engedjük el ezt, ő ilyen. De eddig ezt ő nem csinálta.

Néha jön velünk kajálni is étterembe, és nem akarjuk, hogy ezalatt végig nyomja ezt és nem tudom, hogy lehet rávezetni arra, hogy nyugodt legyen.

Rendszeresen járunk dokihoz, valószínűleg nem egészségügyi okok miatt van ez.

okt. 28. 08:53
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha már husky keverék, akkor annyit tudni kéne a huskyról, hogy hatalmas mozgásigényű kutya, nem elég neki a szimpla napi séta. Most még csak nyöszörög, hogy mozoghasson, de ha nem fárasztjátok le eléggé, szökni is fog.
okt. 28. 09:11
 2/10 kürtőskalácska ***** válasza:
Amit az első írt a Husky-nak hatalmas mozgásigénye van,a séta nem elég.
okt. 28. 09:14
 3/10 Kólauborkával ***** válasza:
Hát igen, elvégre munkakutya, nem pedig ölen…
okt. 28. 09:33
 4/10 A kérdező kommentje:
Természetesen mozgunk vele rendesen, tudom hogy van igénye. Vannak napi fix séták + rengeteg kirándulás, kutyafuttató. Agyilag is fárasszuk, több trükköt tanult már meg, jó esze van hozzá.
okt. 28. 09:56
 5/10 A kérdező kommentje:
Szeretnénk vele valamit sportolni idővel, de training alatt még nem akarunk ebbe is belekezdeni.
okt. 28. 09:59
 6/10 anonim ***** válasza:
Mit jelent az előtte? Mennyi idős a kutya? Mióta van veletek?
okt. 28. 13:56
 7/10 A kérdező kommentje:
Lassan 2.5 éves, kb 10 hónapja van velünk. És kb 1 hónapja kezdett erre rá, de fogalmunk sincs, hogy mi változott.
okt. 28. 18:05
 8/10 Gabriella2228 ***** válasza:
Valami csak megváltozott. Én is csak lassan jöttem rá. Amikor a kutya nincs velem, vki mással van és nyuszit, “okosan” kajával” nyugtatták meg. Rögtön megtanulta: nyuszög->kaja. Én át beszéltem a kinologussal. Semmi más nem működött: csak egy erős határozott “nem” vagy hát ordítani méregből “shut the f.ck up”. 🤪 A kinologus azt magyarázta, hogy ténylegesen kell éreznem a mérget, hogy a kutya rájöjjön “ez rossz”. Próbáltam újság papírral csapni, vízzel le fröcskölni. Semmi nem működött. Csak az erős “nem” és amikor nyugodt, dicsérni, szoval és kajával. Pár hónap, most is nyuszog, de le tudom állítani egy “nem” vagy “még nem” -el. És plussz próbálok kevesebbet beszélni vele. De ez csak az én ötletem 🤷‍♀️
okt. 30. 09:28
 9/10 Gabriella2228 ***** válasza:
Csak azt akarom hozzáfűzni: nem feltétlenül kell vminek megvaltoznia. Elég ha egyszer-kétszer a nyuszoges után rögtön azt csináltatok amit a kutya akart. Értelmes, intelligens, párszor bejött neki és most próbálkozik :)) én is az elején ösztönösen reagáltam a “nyüssz”-re 🙈
okt. 30. 09:39
 10/10 A kérdező kommentje:

Hasonlóra gondoltam én is. Többet járunk vele haza a családhoz, és jobban belegondolva ott többet is nyüszög. De nem tudom 0/24 azt nézni hogy épp ki dicséri, vagy ad kaját nyüszi közben..

De megpróbálom kicsit még őszintébben, markánsabban azt a nemet. Köszönöm mindenkinek!

nov. 1. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!