Szoktátok váltani a felnőtt kutyátok tápját?

Folyamatosan váltogatom, 1-2 zacskónként, ahogy sikerül, nem figyelek erre. Ha valamit nem szeret, akkor olyat nem veszek többet, de ez ritka.
Olyan kutyatáp nem létezik, ami tökéletesen biztosít mindent, ami optimális egy kutyának. Ezért váltogatom, mert a különfélékből különféle anyagok hiányoznak, ill. vannak bennük túl nagy mértékben. Ha cserélgetem, így kisebb eséllyel lehet ebből probléma, hosszú távon.
Meg persze, a koszt fele nyers csirke, egy évmilliók alatt húsevésre alakult állat számára nem létezik jobb a húsnál.

Sokáig olyan szerencsés voltam, hogy "bármit" adtam a kutyáimnak, meg tudták emészteni, nem volt semmivel gond. Akkor azt néztem, hogy legyen benne minél több hús, lehetőleg ne legyen benne búza vagy kukorica vagy legyen teljesen gabonamentes és minél több féle gyógynövényt/ bármilyen jó cuccot tartalmazzon és mindezt a legolcsóbban. Szóval azért nem Buksival etettem őket, hanem Platinummal, Purizonnal, Taste of the Wild-del, Wolf of Wildernessel meg társai, de egy minőségi szint fölött mindig az árakat néztem.
Egyiknél még ugyanez a felállás, de az új kutyám kicsit érzékeny gyomrú, szóval nála örülök, hogy találtam valamit és a márkán belül váltogatom az ízeket, de ott is kell néznem, hogy 28%-nál ne legyen magasabb a fehérje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!