Fekete németjuhász vagy fekete puli, uszkár, mudi?
Melyiket vennétek, és miért?
A kérdés elmémeti. Hogy fekete lesz,az biztos.
Uszkáron és pulin a szőr növése miatt gondolkodok.
A fekete németjuhász csak színében különbözik a rajzostól,ordastól?
Alapesetben melyik a "melósabb" kutya? Egy napra vetítve.
Én azt gondolom, hogy a németjuhász és a puli/mudi egyforma mennyiségű foglalkozást igényel egy nap. Nem minőségű, mennyiségű!
Mudival és angol cocker spániellel már van tapasztalat. Ő egy napra elosztva ~3-4 órát igényelt.
Mudihoz képest a puli mennyire más? Mert valahol azt olvastam,hogy nem pörög egész nap annyira,mint a mudi.
Csak fekete kan kutyáim voltak eddig,és maradnék is ennél.
Szia!
Én nem foglalkozok ilyen több órákat a kutyáimmal, leginkább azért nem mert a puli pontosan tudja mi a dolga. Én sarki házban lakok, maximum fegyelmezni kell. Ha jó alomból származik a kutyád nem kell vele nem tudom én mennyi időt foglalkozni. Az én kutyáim pont úgy viselkednek ahogy szeretném is. Jó alomból kell hozni a kutyát, nagyon sokat számít! Én csak ajánlani tudom a pulit, szerintem nagyon jó társ. Egyébként nekem van kan és szuka is. A szuka azért sokkal simulékonyabb.
Uszkárt, mert nagyon alkalmazkodó, tanulékony, általában kijön más kutyákkal és emberekkel és nem hullik a szőre.
A többi fajtában van egy erős hajlam, hogy bevédje a gazdáját és a cuccait a vélt vagy valós ellenségektől, ami a jelenlegi életmódomat nézve egy elég negatív dolog. Ez amúgy következetes neveléssel teljesen jól kordában tartható, de én megspórolnám a munkát :)
2!
Foglalkozásigény. Ő igényelte. Nem neveltem...játszottam vele,sétáltunk pórázzal/anélkül, bandázott a kutyabarátaival, és tanítottam sokmindenre.
A mudi még ma is a Hortobágyon egész nap a pásztorral van. Nem lehet csak kicsapni a kertbe,származzon akármilyen alomból...
Amúgy tökéletesen viselkedett. Mindenre megtanítottam. Csak feladatigényes volt. Munkakutya.
9!
Igen, tudom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!