Reaktív kutyának kirándulóhely?
Kirándulni szeretnénk menni, viszont olyan helyet keresünk ahol nincs nagy nyüzsgés, mert a kutyám kutyákra reaktív.
Tudtok ilyet ajánlani?
Hát most írhatom, h Bajna és Szomor között parkolj le a csapási hídnál és ott sétálhatsz, amerre kedved van, de lehet h neked nagyon kiesik.
Ha mégsem, akkor itt ajánlom a jobb oldali, nagyobb kört, mert a "bal oldali kör" már a településen belül vezet.
Általában tényleg elég, ha kimész a határba és bolyongsz a jelöletlen utakon.
Miert ugrana neki egy masik kutyanak 13-as?
Porazon tartod. Ha jon kutya, akkor szorosan magad mellett. Miert engedned el?
Mar miert ne tudnad megtartani?
Senki nem hisztizik, teljesen normálisan leírtam, hogy mi a helyzet a kutyámmal, amit csak én tudok, mégis nagyon sok okos azt hiszi jobban tudja a helyzetünket.
Az, hogy megválaszoljam, hogy az ország melyik területe jön szóba már nem releváns, kaptam privát üzeneteket ki mit ajánl és ma az egész napot az egyik helyen töltöttük.
Ja és semmi probléma nem volt vele, azzal viszont hogy ránk rohant temérdek “nagyon jól szocializált” póráz nélküli kutya az erdő kellős közepén, azzal nem tudok mit kezdeni. Azt hiszem az én kissé reaktív kutyám még mindig biztonságosabb a gyerekek között, mint pl a póráz és szájkosár nélküli kötözködő németjuhász, akihez ma volt szerencsénk.
És igen, legközelebb is megyünk kirándulni, pont ahogy minden héten többször ;)
Remélem kiéltétek magatok a nagyon értelmes válaszaitokkal, menjetek el ti is kirándulni a ti kutyáitokkal, ahelyett h itt próbáljátok osztani az “észt”, hátha kitisztul az agyatok.
Nem szeretnék ebbe a kérdésre több időt szánni úgyhogy szép napot!
> "Az, hogy megválaszoljam, hogy az ország melyik területe jön szóba már nem releváns, kaptam privát üzeneteket ki mit ajánl és ma az egész napot az egyik helyen töltöttük."
Nagyon helyes! Ameddig nem oldódik meg teljesen a probléma, addig semmiképpen ne vigyétek közterületre. Ahova mégis muszáj, ott pedig szájkosár és rövid póráz. Olyan vezesse, aki meg tudja tartani szükség esetén! Láttam már olyat, hogy őrjöngő ebet egy tízéves gyerekre bízták és szegényt úgy elrántotta, hogy mindenét lehorzsolta. A kutya meg persze világgá szaladt.
Fővárosi kutyát ne vigyek közterületre? :D Nem kell rá szájkosár, és általába hosszú pórázon sétálunk, mert nem egy vadállat. A reaktivitásnak is vannak fokozatai ám. az én kutyám nem tartozik a súlyos esetek közé, mégis itt mindenki úgy állítja be látatlanba, pedig a reaktivitás még mindig nem egyenlő az agresszióval.
Nem az első kutyám, nem tanácsokat kértem hogy mit csináljak vele, mert azt pontosan tudom, mégis a legtöbb válasz arra irányult. (és azt is leírtam már h folyamatosan tréningezek vele)
Jó mostmár tényleg hihetetlen számomra h ennyi hülye van. Igen, hosszú pórázon szájkosár nélkül sétál, én ismerem a kutyámat, tudom mire hogy reagál, azthiszem eltudom dönteni hogy mit és hogyan csinálok vele. Senkit soha nem támadott meg Xd. Semennyire nem tudjátok a szokásainkat, a vérmérsékletét és úgy igazából semmit se, pár mondatot olvastatok a kutyámról és mindenki szakértője lett, rettentően bosszantanak az ilyen emberek.
A kérdés még mindig nem erre irányult, és nem is érdekel ezzel kapcsolatban senki véleménye és pont.
És mostmár tényleg nem is akarok ezzel a kérdéssel többet foglalkozni, elég volt az érthetetlen emberekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!