Meg lehet tanítani egy kutyának, hogy vetett ágyra nem mehet fel, de ha nem lepedőt és vetett ágyneműt lát, hanem plédet és díszpárnákat, akkor "szabad a vásár"?
Figyelt kérdés
Még szüleimmel élek, a mi kutyánk már "el van rontva", és nem akarom most elkezdeni zargatni 4 és fél éves korában, hogy a vetett ágyra mégse menjen, de ha elköltözöm és hozok kutyát magamnak, neki mindenképp megtanítanám szívesen. Semmi bajom vele, csak ne legyen már poros-koszos a lepedő a kutyi miatt :D A fekhelyét közvetlen az ágy mellé tenném én is, érezze családtagnak magát teljes mértékben, csak ahol az "ember" alszik, ott ő ne. Ha reggel bevetettem, utána már jöhet. Ez így megtanítható?okt. 8. 20:47
1/8 Cuki manó 2 válasza:
Legyen egy díszpárna ami az övé. Elsőnek tedd a kuckojahoz és ha felrakod azt az ágyra akkor oda mehet ha nincs az ágyon nem mehet. Ennyi ötletem van
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi:)
Meg fogom jegyezni majd. Bár ha én kutya lennék, akkor felvinném a díszpárnámat az ágyra, aztán felmennék én. :D
okt. 8. 21:24
4/8 Cuki manó 2 válasza:
Akkor azt tanitsd meg neki hogy csak engedéllyel mehet fel
5/8 retektorta válasza:
"A fekhelyét közvetlen az ágy mellé tenném"
Hát mi is így kezdtük, aztán a kutya rájött, hogy sokkal kényelmesebb a kanapén aludni ahonnan rálát a hálóra, úgyis csak egy ajtó van rajta, nem fogunk megszökni. Onnan kezdve a kanapén aludt, és amikor hallotta hogy felébredtünk, akkor jött be. Az ágy tabu volt, és tudta is ezt. Nem lenne egyszerűbb erre nevelni?
6/8 anonim válasza:
Testvéreméknél az van, hogy van a kutyának egy takarója, amivel ha le van terítve a kanapé, akkor felmehet rá és náluk ez működik.
7/8 anonim válasza:
Persze! Meglehet tanítani neki! Legyen külön egy kèt párnája, amit beteszel neki a fekhelyèbe ès legalább egy 5-6 napig azon alszik. Majd ha már megszokta a párnákat, tanísd meg neki azt, hogy ne menjen fel az ágyra! Szólj rá ha felszeretne menni! Majd rakda az ágyba díszpárnákat, és hívd fel az ágyra és ezt jelzel pár napig!
8/8 Hovarju válasza:
Nálunk az jött be, hogy csak akkor mehet fel az ágyra, ha "a sárga takaró"ja az ágyra van terítve.
Ez egy idő után úgy működött, hogy ha fel akart menni az ágyra, odahozta a takaróját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!