4 hónapos kan kutyám van. Most akkor ivartalaníttassam, vagy ne?
Nem áll szándékomban fedeztetést vállalni, de a hímeknél is olyan fontos az ivartalanítás? A nőstényeknél érthető. Volt aki totál megpróbált lebeszélni róla. Állítólag utána már nem lesz ugyanolyan, ha megbolygatják. Nos?
Várom a vélemyéeiteket. Pro és kontra.
Tapasztalatból mondom, h semmi lényeges nem változik, negatívat egyik kutyánknál sem tapasztaltunk. Ellenben pozitív hatása számtalan volt: nem szukázott, nem szökött, nem volt konfrontálódás kanokkal és nem kellett soha aggódni, h idős korára elrákosodik a prosztatája és majd akkor, betegen kelljen műteni.
Ráadásul nekem volt ismerősöm aki 4 hónaposan ivartalaníttatta a ridgeback-vizsla keverékét és mindenféle híreszteléssel ellentétben ugyanúgy fejlődött, gyönyörű kutya lett és az emelt lábas pisilős attitűdje is kialakult - ez az amitől a gazdák annyira félnek :oP
De itt egy nagyon jó cikk, amit érdemes elolvasni.
nem értek egyet az előttem szólóval.
Parkban ahova járok sétálni a kutyusommal,van 3 ivartalanított fiú kutyus,az egyikre folyamatosan rámásznak (az egyik szintén ivartalanítva van), de akire folyamatosan rámásznak tavaly 2szer!!!közösült egy tüzelő szukával.igaz kölyök nem lett,mivel a fiú ivartalanítva van,de a szukára kétszer is rámászott.
a másik fiú akit ivartalanítottak már nem veszekszik annyit a többi fiú kutyával,
a harmadik akit említettem,rámászik ugyan úgy ivartalanított fiúkra,de a többi fiúval ugyan olyan agresszív.
szerintem minden kutyára másképpen hat és nem lehet általánosítani.
a te döntésed,hogy bevállalod e hogy megváltozik a kutyusod(ami nem biztos).de hogy nem fog a szukák után menni az sem biztos mint a példám is mutatja.
a kölyökkori ivartalanítás mindenképpen hasznosabb mert így a hormonok emléke sem marad meg a kutyában !
ivarérett ebeknél ha nevelési szándékkal ivartalanítanak viselkedésterápia nélkül, akkor lehet nem változik semmi a magatartásában és ugyanolyan domináns jegyeket mutatnak a problémás kutyák mint azelőtt
második hozzászóló vagyok,
első kommentelőnek,igen te is saját példát hoztál és én is.nem a véleményeddel nem értettem egyet, hanem azzal hogy ez minden kutyusnál így lesz mint ahogy a 10:49-essel sem értek egyet,hiszen némelyik kutya megváltozik tőle némelyik nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!