Vélemények a nyersetetésről?
Tudom, hogy divat, de veszélyes.
"A káros baktériumok és paraziták előfordulása mellett a csontok jelenléte a nyers étrendben a gyomor-bél traktus perforációjához vagy elzáródásához vezethet" (VCA Animal Hospitals)
Nekem az áéllatorvos azt mondta, hogy nagyon jó a nyers etetés, HA valki nagy odafigyeléssel, gondosan, mintent számolva, utánaolvasva, felkészülten csinálja.
De ha csak random adogajta a nyers húsokat a kutyának, akkor több kárt csinál, mint hasznot.
Én tudom, hogy nem csinálnám elég gondossággal, odafigyeléssel, így inkább egy jó tápot választottam. Ezen is szép és egészséges a kutya.
Ahoz, hogy kiegyensúlyozott legyen, kell mellé adni mindenféle egyebet is, nem csak színhúst meg csirkelábakat.
A természetben az állat megenné a belsőségeket is, tojást, gyümölcsöt, magokat amiket talál.
Ezt otthon reprodukálni elég nehéz és koszolós 6-7 féle nyers cuccal.
Aki ért hozzá, meg van ideje is, annak hajrá.
Prey módszer szerint etetem a sokadik kutyám. Nem tudok ennél jobbat elképzelni, esetleg a barf-ot, de az bonyolult.
A tápos etetéshez képest kiegyensúlyozattabbak a kutyák, a széklet minimális és jó állagú, a tápnál szétfolyós lepényeket hagytak maguk után. Fizikálisan is jobb kondiban vannak, napi 6-8km séta, hétvégén 10-12km.
Kiegészítőkre sincs szükség, ha nem csak színhúst ad az ember.
Gyomorcsavarodás kockázata is jóval alacsonyabb, mint a tápnál.
Árban is töredéke annak, mint egy normálisabb táp.
A táp egyetlen előnye, hogy egyszerű. Lusta gazdáknak való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!