Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Labrador lakásba?

Labrador lakásba?

Figyelt kérdés
Egy labrador kolyokkutyat szeretnek lakasba. Napi kb 9-10 orat vagyok el,de amikor otthon lennek,sokat jatszanank es sokat setalgatnek vele,igyekeznek lefarasztani. Kerdes,mennyire teszik tonkre a lakast,mennyi mozgas igenyuk van. Kerlek,meseljetek a ti labradorotokrol☺️

szept. 27. 16:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
32%

Ennyi távollét a kifejezetten kistestű szobakutyáknak is nagyon sok. A kutyák elsősorban társas lények! Ne haragudj, de ha 10 órakra egyedül akarod hagyni a kutyát, akkor nem neked való. Inkább aranyhalat, vagy valami más terráriumi állatot ajánlanék.

Sajnos így melletted boldogtalan és neveletlen lesz a kutya. Az első 1-2 évben rengeteget kell foglalkozni a kutyákkal. Szocializálni kell, nevelni, tanítani. Különben csak egy idegen kutya lesz, aki örül, hogy 10 ora után lat valaki mást is a világból.

Ha reggel elmesz otthonról és szétrag valamit, majd este mikor hazamész és megbünteted érte, akkor szerinted felfogja,hogy miért bántottad? Lehet, hogy még olyan képet is rögzít magában, hogy te hazamész, megvered és az ember bántja...

Az pedig, hogy te lemozgatod 10 óra munka után, hogy kifaradjon, na azt nagy ívben felejtsd el! 2-3 hétig lehet, hogy így lesz, de amikor már hulla fáradtan hazaérsz a munkából és ott vár rád egy kisgyerek aki azt várja, hogy pihenés helyett 2 órát játsz vele... Biztos, hogy nem fogod lefárasztani.

Inkább másik fajta, vagy tipusú állatot válassz,ami nem ennyire társas lény.

szept. 28. 09:32
 12/14 anonim ***** válasza:
29%
*igen, direkt írtam, hogy kisgyerek. Mert 1-1,5 évig a kutya kisgyerek szintjén van!
szept. 28. 09:33
 13/14 anonim ***** válasza:
67%

Nem tudom tudjatok-e, de a kutyanak 4-6 orankent lenne egeszseges pisilnie.

Legalabbis a lehetoseget meg kellene adni neki, aztan lehet nem fog elni vele, de az en kutyam valoban kijar kb 6 orankent pisilni, kiveve ejjel.

A 10 ora az semmilyen szinten nem egeszseges es nagyon sok kutya nem is tudja eddig tartani.

Most ide nekem le ne irjatok, hogy buksika 15 eves koraig 12 orankent pisilt egy nap, mert nem azt mondtam, hogy erre ne lenne egy kutya se kepes, de nem egeszseges es nem is biztos, hogy pont a kerdezo kutyaja birni fogja.

szept. 28. 09:36
 14/14 anonim ***** válasza:
76%

Nem ajánlom. Egy kölyökkutyának ez baromi sok idő egyedül, arról nem is beszélve, hogy kb. fél éves korig napi háromszor kéne neki enni adni. A reggel kiviszem 10 percre és este leviszem fél órára nem nevelés egy kutyának.

Még felnőtt, nevelt kutyának 9-10 óra távollét még csak-csak kellő lemozgatással, de ennyit pisi nélkül kibírni véleményem szerint osszú távon egészségtelen.

okt. 3. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!