Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Utolsó oltás után 4 nappal...

Utolsó oltás után 4 nappal lemehetünk óvatosan sétálni?

Figyelt kérdés

Pár napon belül 4 hónapos a kutyus, van már 2 parvo oltása és 3 kombinált. A legutolsót 4 napja kapta. Nagyon ráférne már (és ránk is) egy kis séta.

(Mivel első kutyánk, hibáztunk és 3 oltással levittük naponta 3x az első héten, amikor hozzánk került. Találkozott sok kutyával is. Hálistennek semmi probléma nem lett belőle)

szept. 26. 11:13
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Le. (2 parvo után csak 2 kombináltat szoktak adni, szóval eleve nem értem, minek kellett a 3. kombinált, főleg, ha már bőven elmúlt 3 hónapos, már kaphatott volna veszettség ellenit is)
szept. 26. 11:19
 2/8 A kérdező kommentje:

Én sem értem, volt egy kérdésem már itt, hogy kell-e egyáltalán az orvos által javasolt 3. kombi (megjegyzem nem akartam beadatni, sima lehúzásnak tűnik), azt a választ kaptam hallgassak az orvosra, meg hogy én nem vagyok az, stb.

Nem tudom immunizáció szempontjából számít-e, de ez volt az oltások sorrendje: parvo, kombi, kombi, parvo, kombi. (Az első 3-at a tenyésztőnél kapta)

szept. 26. 11:29
 3/8 anonim ***** válasza:
72%

Attól függ, hogy kellett-e a harmadik kombi, hogy időben mikor és milyen elosztásban kapta a korábbiakat vagy volt-e esetleg bármi más probléma menet közben, ami gyengíthette az immunrendszert és így az oltások hatékonyságát. Nekünk is volt olyan, hogy az orvosunk (akihez sok éve járunk) inkább adott még egy kombit a biztonság kedvéért, mert a tenyésztő orvosnak a az oltási protokollja nagyon eltért az általa használttól, és szerinte túl korán, az előző oltáshoz túl közel kapta a kutya az első kombit. Olyan is volt, másik kutyával, hogy egy hasmenéses-bélgyulladásos probléma után inkább elölről kezdtük az oltási sort.

Szóval nem feltétlenül volt lehúzás, az egyes orvosok protokolljai - mivel nincs konkrét, egyetlen előírás - eltérhetnek, akár jellemző helyi eltérések is lehetnek attól függően, hogy mennyire gyakran találkozik a praxisában a doki az adott betegségekkel.

szept. 26. 12:14
 4/8 A kérdező kommentje:

2024.06.02-án született.

07.16: parvo oltás

07.30: kombinált oltás

??: kombinált oltás (sikeresen ugyanabba a rubrikába lett ragasztva, nincs hozzá dátum írva)

09.09: parvo oltás

09.23: kombinált oltás

Semmi problémáról nem tudok, hogy lett volna.

szept. 26. 12:35
 5/8 anonim ***** válasza:
24%
3 kombi? ilyen nincs! felesleges. 1 kombi elég és vidd a kutyát, ha normális kutyát akarsz. Rögtön, ahogy megkapta az oltást. Első oltásnak 8 hetesen kombinált, abban parvo is van, és mehettek. Ne kutyafuttatóba, hanem tiszta területre, vagy az udvarotokba. 3 hét múlva kaphat még egy kombit és 30-6 hónapos kor között valamikor veszettségit, mert az a kötelező. A többi nem kötelező!!!!!!!! Minél jobban elzárod a természettől a kutyát és minél jobban agyonoltatod, annál kevésbé lesz ellenálló immunrendszere és hamarabb kaphat el minden betegséget, amit nem kapna el egy erős immunrendszerrel. Tőlünk nyugatabbra körberöhögik a magyarokat a sok oltással. 3-4 évente ismételnek, egy vérteszt után, van-e még elegendő ellenanyag a vérében. Ha nincs, akkor kaphat 1 (EGY) db kombináltat.
szept. 27. 21:39
 6/8 anonim ***** válasza:

5/5 - 3-6 hónapos kor közöttit akartam írni. A veszettségi az egyetlen hatóságilag kötelező oltás.

a "tenyésztő adott 3 oltást"- ezt nem értem. A tenyésztő nem adhat oltást, nincs neki, csak az állatorvos rendelhet oltóanyagot, hozzá sorszámozott, regisztrált oltási könyvet ad az első oltás beadásánál és mikrocsipet, és ezt a könyvet használod a kutya egész életében.

szept. 27. 21:47
 7/8 anonim ***** válasza:
"Tőlünk nyugatabbra körberöhögik a magyarokat a sok oltással. 3-4 évente ismételnek, egy vérteszt után, van-e még elegendő ellenanyag a vérében. Ha nincs, akkor kaphat 1 (EGY) db kombináltat." Igen, de megfelelő alapimmunizálás UTÁN, ami nem összesen egy darab kombi - látom, írtad, hogy "3 hét múlva kaphat még egy kombit ", de az nem feltételes, ha megfelelően alapimmunizálni akarjuk a kutyát, akkor kell kapnia, nem csak kaphat. "Rögtön, ahogy megkapta az oltást" ha ez az első oltás, akkor nem lesz még védett, időbe telik, amíg kialakulnak az antitestek, a védettség, erre általában két hetet szoktak mondani, első oltás után ezt mindenképpen érdemes lehet betartani. Hogy a kutyát mielőbb vinni kell utcára, ha normálisan akarjuk szocializálni, azzal egyetértek, de kutyaoviban is van egy minimum követelmény oltások tekintetében, amit érdemes figyelembe venni.
szept. 28. 15:58
 8/8 A kérdező kommentje:

6

Ugyerzem, hogy a tenyesztonel kapta az elso 3-at :) nyilvan allatorvos adta be.

szept. 28. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!