Utolsó oltás után 4 nappal lemehetünk óvatosan sétálni?
Pár napon belül 4 hónapos a kutyus, van már 2 parvo oltása és 3 kombinált. A legutolsót 4 napja kapta. Nagyon ráférne már (és ránk is) egy kis séta.
(Mivel első kutyánk, hibáztunk és 3 oltással levittük naponta 3x az első héten, amikor hozzánk került. Találkozott sok kutyával is. Hálistennek semmi probléma nem lett belőle)
Én sem értem, volt egy kérdésem már itt, hogy kell-e egyáltalán az orvos által javasolt 3. kombi (megjegyzem nem akartam beadatni, sima lehúzásnak tűnik), azt a választ kaptam hallgassak az orvosra, meg hogy én nem vagyok az, stb.
Nem tudom immunizáció szempontjából számít-e, de ez volt az oltások sorrendje: parvo, kombi, kombi, parvo, kombi. (Az első 3-at a tenyésztőnél kapta)
Attól függ, hogy kellett-e a harmadik kombi, hogy időben mikor és milyen elosztásban kapta a korábbiakat vagy volt-e esetleg bármi más probléma menet közben, ami gyengíthette az immunrendszert és így az oltások hatékonyságát. Nekünk is volt olyan, hogy az orvosunk (akihez sok éve járunk) inkább adott még egy kombit a biztonság kedvéért, mert a tenyésztő orvosnak a az oltási protokollja nagyon eltért az általa használttól, és szerinte túl korán, az előző oltáshoz túl közel kapta a kutya az első kombit. Olyan is volt, másik kutyával, hogy egy hasmenéses-bélgyulladásos probléma után inkább elölről kezdtük az oltási sort.
Szóval nem feltétlenül volt lehúzás, az egyes orvosok protokolljai - mivel nincs konkrét, egyetlen előírás - eltérhetnek, akár jellemző helyi eltérések is lehetnek attól függően, hogy mennyire gyakran találkozik a praxisában a doki az adott betegségekkel.
2024.06.02-án született.
07.16: parvo oltás
07.30: kombinált oltás
??: kombinált oltás (sikeresen ugyanabba a rubrikába lett ragasztva, nincs hozzá dátum írva)
09.09: parvo oltás
09.23: kombinált oltás
Semmi problémáról nem tudok, hogy lett volna.
5/5 - 3-6 hónapos kor közöttit akartam írni. A veszettségi az egyetlen hatóságilag kötelező oltás.
a "tenyésztő adott 3 oltást"- ezt nem értem. A tenyésztő nem adhat oltást, nincs neki, csak az állatorvos rendelhet oltóanyagot, hozzá sorszámozott, regisztrált oltási könyvet ad az első oltás beadásánál és mikrocsipet, és ezt a könyvet használod a kutya egész életében.
6
Ugyerzem, hogy a tenyesztonel kapta az elso 3-at :) nyilvan allatorvos adta be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!