Rokon szomszédja meghalt. A tyúkok ott maradtak, költenek és átjárnak. Vizslát meg lehet tanítani, hogy a csirkéket idehozza (élve)?
Figyelt kérdés
Mielőtt kinevettek, fegyelmezőt tudok tanítani a kutyának. Adott feladatra ötletem sincs.szept. 21. 10:29
11/18 A kérdező kommentje:
Na jó lebuktam. A tollasokat sajnálom, de annak örülök, hogy a rokon lenyugodott.
szept. 23. 10:09
12/18 anonim válasza:
De mit sajnálsz a haszonállaton? Azért van, hogy tojjon, és idejében vagy legkésőbb amikor már nem tojik, megfőjön. Ezért tartják. Szerinted tartana bárki háziállatként tyúkot? Kialakítana ólat, etetné saját költségén úgy, hogy soha semmi haszna ne legyen belőle? Még ha szabadon tartod, kapirgál, feléleszti a földet, jóféle növényeket legel stb. megértem de ahhoz neked tanya kéne és rengeteg tyúk, hogy az ökológiai szuperség meglegyen. És a tojást meg később a húsát akkor is megennéd.
13/18 anonim válasza:
"Szerinted tartana bárki háziállatként tyúkot? Kialakítana ólat, etetné saját költségén úgy, hogy soha semmi haszna ne legyen belőle?"
Manapság már az az állat célja, az amit az ember ad neki, nem az amiért régen kitenyésztették. Például papagájt sem azért tart az ember, mert húst, meg tojást ad, hanem azért mert társ-, díszállat. A haszon nem feltétlen a hús, meg a tojás, lehet az is hogy szereted adott állatot (mint például a hörcsögtartóknál). Persze én sem szólok bele abba, hogy a szomszéd milyen célt ad a csirkéknek (egyébként ő is levágja őket), de lehet hogy más meg nem akarja levágni őket, mert neki más jelenti a hasznot.
14/18 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, hogy haszonállat-e. Az. Ezek azonban gyakorlatilag vadállatok voltak. Többségük szerintem csak messziről látott embert. A jogot fenntartom, hogy sajnáljam őket.
szept. 23. 10:28
15/18 anonim válasza:
#13 És tudod, hogy miért lehet a papagáj társállat, a tyúk meg nem? Mert előbbi dekoratív, könnyen tartható, utóbbi meg igénytelen, büdös, és próbáld meg egy annyival nagyobb kalitkában tartani 0-24-ben, mint amennyivel nagyobb egy papagájnál...
16/18 anonim válasza:
Haveromnak van Vizslája, szomszédban van tyúk, a kerítést meg kellett erősíteni mert a kutya magától ment át, vagy a kerítésen át kapta el a tyúkot. Nem, nem hagyta életben.
17/18 anonim válasza:
Ha a tyúkok összefognak, az uszkárodnak LŐTTEK!!
18/18 anonim válasza:
12: elég sokan tartják házikedvencként. Keress csak rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!